Ще помагат ли зърнени босове на ФК Карнобат?

0
- -

ФК Карнобат има нужда от още средства, за да диша по-спокойно в Трета лига. За тази години бюджетната субсидия на клуба от страна на общината е 110 хиляди лева. Местната управа поддържа и стадионът, на който тимът играе. Тежката инфлация обаче провокира по-сериозни разходи по отношение на всички разходни пера.

Заради това и бе призован бизнесът в града да помага. Това сподели за Кота спорт преди време и самият кмет Георги Димитров.

В Карнобат има няколко сериозни фабрики, както и голямото предприятие Борднеце. Тук е и бизнесът на един от най- богатите хора в страната Миньо Стайков. С оглед последните събития около него обаче, трудно е да се очаква финансиране . Така надеждите остават свързани най-вече със зърнените босове в региона. В Карнобат има няколко бизнесмена, които се занимават с търговия и добив на зърнени култури, като пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед. В последните години те натрупаха значителни капитали, като не е проблем да помогнат на клуба с една прилична сума, примерно в рамките на 150 хиляди лева на година. С тях са водени разговори, но на този етап няма развитие….