Мото-уикенд: Солидно българско участие из европейските трасета тази събота и неделя

- -

Солидно българско участие из европейските трасета ще регистрират мотоциклетистите през предстоящия уикенд (19-21 август). Това припомниха днес, 19 август от Българската федерация по мотоциклетизъм.

Шестима българи ще се борят за победите и призовите места в 4-ия кръг на Балканксия шампионат по Супермото в Прежмер, Румъния. Страната ни ще има представители във всички класове, като нашите са пределно амбицирани да повторят и подобрят класиранията си от кръговете в Гърция, България и Турция, преди финалния кръг на 3 и 4 септември на „Долна Митрополия“.

В Румъния този уикенд ще карат Кристиан Андреев от „СБ мото рейсинг тийм“ в клас SM Junior 65cc, Никола Досев от „НСА моторспорт“ и Марио Георгиев от „Ябланица МХ тийм“ в SM Junior 85cc, Живко Иванов от „Елхово рейсинг тийм“ в S 3, както и Славомир Иванов от „КК9 рейсинг тийм“ и Веселин Иванов от МСК „Плевен“ в SM Open.

Надпреварата започва още в събота сутринта, за когато са предвидени свободните тренировки и квалификациите, в неделя са голяма част от стартовете, както и официалното награждаване.

Двама наши състезатели – Дани Цанков и Цветан Бузин (и двамата от отбора на „М6 Yamaha рейсинг тийм“ ще участват в Суперфиналите на „YZ bLU cRU FIM Europe Cup“, по-известно като „Yamaha cup“. Това ще бъде шестото издание на YZ125 и третото издание на YZ85 и YZ65, като надпреварата ще се проведе на „MXGP Charente Maritime“ в Сен Жан Д‘Анжели, Франция с участието на над 100 млади надежди на мотокроса от 23 държави в Европа.

Във всеки клас първите трима на подиума, както и двама обещаващи състезатели с уайлдкард ще продължат, за да участват в уникалния „bLU cRU Masterclass“, който ще бъде ръководен от бившия пилот на „Yamaha“ Брайън Йоргенсен. Победителят в YZ125 ще бъде поканен да кара за поддържан от марката отбор, докато пилотите в EMX85 и EMX65 ще получат допълнителна подкрепа от „Yamaha Motor Europe“ за сезон 2023.