Трайчо Георгиев донесе победа за България на старта на голямата боксова гала в Джеда

- -

С българска победа стартира голямата боксова галавечер Rage on the Red Sea в Джеда, Саудитска Арабия. Трайчо Боксьора от Люлин се справи с Рашийш Беласа – Money Kicks в първия мач от галавечерта Усик – Джошуа 2 и записа името си в историята на световния бокс. Информацията дойде първо от Facebook страницата на „Спортната джунгла“. Двубоят беше в категория до 63,7 кг.

Малко преди мача Георгиев каза, че тактиката му е да нокаутира милиардерския син в началото на двубоя. Срещата обаче продължи 4 рунда, през които момчето от столичния „Люлин“ не спираше да пресира Беласа. Така българинът заслужено победи с 2:1 съдийски гласа и записа първи успех в своята професионална кариера. През целия мач неговият треньор Аспарух Георгиев подканваше софиянеца да бъде по-агресивен.

Режисьорският екип на телевизионното излъчване саботира обявяването на резултата. Точно преди конферансието Дейвид Диаманти да прочете финалния резултат, предаването беше спряно. Вероятно, за да не става за срам Рашийд Беласа.

Това беше първа победа за Трайчо Георгиев в професионалния бокс. Срещата от трибуните по покана на организаторите изгледа и президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински.

Главна среща на галавечерта в Саудитска Арабия е реваншът между Олександър Усик и Антъни Джошуа.