Марек с втора поредна победа на Югозапад

0
- -

Марек изтръгна важна победа с 1:0 като гост на Банско в среща от 3-ия кръг на Югозападната Трета лига. Получи се доста остър сблъсък на стадион „Свети Петър“ в курортния град пред около 250 зрители, от които 50-тина пътували от Дупница.


През първото полувреме чистите голови положения липсваха. Домакините създадоха 2-3 разбърквания пред вратата на Марек, докато гостите отговориха с шутове на Николай Ганчев и Георги Божилов, но в ръцете на вратаря Тъпигьозов.

През втората част банскалии заиграха още по-мобилизирано и на няколко пъти създадоха суматоха пред дупнишкия страж Младенов. Най-добрата ситуация се откри пред Боби Хазуров, но той не съумя да преодолее вратаря на Марек. Дупничани пък не се огънаха и дочакаха своя миг. Той дойде в 74-ата минута, когато след лоша проява на Тъпигьозов топката попадна в Николай Ганчев. Нападателят на Марек не се забави и я прати в мрежата за 0:1. До края дупничани без особени затруднения запазиха благоприятния резултат, записвайки две победи от два мача на страта на Югозападната Трета лига.