Най-после! Ботев победи

0
- -

Ботев/Пловдив/ победи Септември с 3 на 1  и така спечели най-после шампионатен мач. Двубоят стартира обещаващо за „канарчетата“. След само 120 секунди игра Емануел Току намери добре в наказателното поле Антоан Бароан, който не се забави и стреля, но право в ръцете на Димитър Шейтанов.
В 7-ата минута пловдивчани развиха бърза атака. Елвис Ману пусна пас в наказателното поле към Мохамед Брахими, който се разписа, но секунди по-късно главният съдия Георги Иванов отмени попадението, след като получи информация, че Ману е бил в засада.

В 12-ата минута Реда Рабей пробва късмета си от пряк свободен удар, но топката прелетя високо над целта.

В 26-ата минута логичното се случи, когато новото попълнение на домакините Елвис Ману се разписа. Бившият футболист на Лудогорец направи невероятен пробив, надигравайки двама бранители на столичани, след което с премерен удар с десния крак матира Димитър Шейтанов.

В 40-ата минута Мохамед Брахими получи нов шанс да се разпише, но мерникът на нападателя не бе точен.

В 51-ата минута резервата Асен Чандъров отправи опасен удар от далечна дистанция, но стражът на Ботев успя да се намеси, избивайки с ръка топката в корнер.

Мачът продължи в по-спокойно темпо. Нямаше много положения и пред врати. Ботев беше по-настоятелен, като цяло, но в същото време и гостите търсеха своите шансове.

Постепенно обаче играта се раздвижи.

В 71-ата минута Антоан Бароан имаше шанс да напредне в половината на Септември, но си поведе топката ужасно и му бе отнета от Асен Георгиев. Три минути по-късно нападателят на домакините все пак записа името си сред голмайсторите. Рой Херман пусна пас към френския стрелец, който се пребори с двама бранители, след което матира Димитър Шейтанов.

Малко по-късно Виктор Генев вкара трети гол за Ботев. За да бъде признат гол, се наложи намесата на ВАР.

В 84-та минута Симеон Александров намали, реализирайки за Септември.

При този резултат завърши мача.