Даскалов: По-добри сме от съперника! Защо да не станем шампиони, време е някой да свали Лудогорец

0
- -

Футболистът на ЦСКА 1948 Реян Даскалов сподели очакванията си пред „Мач Телеграф“ за предстоящата среща с ЦСКА-София. Той изяви решимост „червените“ да се борят за титлата през тази година и заяви, че е време Лудогорец да бъде свален от върха.

„Подготовката върви перфектно, готвим се и ще търсим трите точки. Успяхме да се запознаем със силните и слабите страни на противника. Има още малко детайли и на тях ще обърнем внимание до началото на мача. Подготвени сме, уверен съм в силите на отбора. Убеден съм в това, че няма да загубим срещата. На фона на това, което ние показваме от началото на първенството и това, което съперникът е показал, съм на мнение, че сме по-добрият отбор. Започнахме силно сезона и не се задоволяваме само с това, което сме постигнали до този момент, защото сезонът е дълъг. Ще има още много битки, които да спечелим. Доволни сме от това, че сме на върха в класирането, но не бива да се отпускаме, това е само към момента. Всеки един мач се стремим към трите точки и се надяваме да останем докрай във върха на таблицата“, обясни футболистът с най-много игрово време за ЦСКА 1948 този сезон.

„Повечето играчи, които дойдоха през лятото, не им трябва толкова много време за адаптация, защото са играли в България. Това вероятно също има значение за стиковането между нас. Всички се познаваме и една подготовка мисля, че е напълно достатъчна да се стиковаме. Разбира се, винаги има какво да се желае, но нещата вървят добре и за мен големият плюс е, че повечето футболисти са играли в България. Благодарение на треньорския щаб се чувствам прекрасно и подготовката през лятото не ни беше натоварваща, въпреки че беше кратка. Мисля, че всички се чувстваме добре, не сме претоварени и виновникът за това нещо е треньорът.

На този етап изглежда абсолютно възможно да се борим за титлата. Конкуренцията е висока, но в крайна сметка е важно какво вършат футболистите на терена. От показаното до момента, а и се надявам да продължим да надграждаме и да станем по-добър отбор, имаме реални шансове това да се случи, защо не?! Вече е време някой да свали от върха Лудогорец!

Червеният картон в последната среша с Локо Сф, когато победихме с 2:0, по някакъв начин ни помогна. Така си мисля. Защото те в началото бяха по-затворени и по този начин се отвори маът. Те се опитаха да контролират събитията на терена и да изграждат атаки и по този начин отвориха пространства, от които се възползваха нашите бързи крила. Имаме доста добра скорост и това ни помогна.

Работил съм с Любослав Пенев и в Царско село и според мен е един от най-добрите треньори в България. Умее да изкара максимума от всеки един играч. А това си е негова дарба и не знам как се прави. Всички получаваме добри съвети от него и ни държи здраво стъпили на земята. Той успява да накара да мислим трезво“, продължи Даскалов.

„Не знаех, че съм играчът с най-много изиграни минути до този момент от началото на сезона. Не съм футболист, който да има невероятни индивидуални качества, но винаги съм играл с много сърце и душа и върша много работа, която хората не забелязват. Всяка една тренировка давам максимума от себе си и треньорът оценява явно това. Бил съм под ръководството на много наставници в последните 5-6 години и при който и да съм винаги съм давал всичко от себе си“, завърши той.