Легенда на Левски: По-добре да побеждаваме Лудогорец за първенството! Трябва добър нападател

0
mihail valchev
- -

Легендата на Левски – Михаил Вълчев – разкри пред „Мач Телеграф“ какви слабости са му се набили в очите при загубата от Лудогорец в двубоя за Суперкупата.

„Левски беше по-добрият отбор в началото. „Сините“ владееха повече топката, особено през първата част. Показаха повече желание да реализират попадение, движението им и без топка беше добро. Жереми Петрис ми направи добро впечатление от бранителите. Георги Миланов вкара много красиво попадение. През втората част Лудогорец изравни играта. При първото попадение на „орлите“ около Десподов стояха трима защитници на Левски и никой не го покри. При втория гол Андреев няма вина. Трябва да отбележим, че длъжници на отбора са нападателите. Бари влезе като резерва, но преди това Стефанов не успя да запълни зоната му. Част от нападателите вече в много мачове нямат голове. Уелтън е позагубил форма. Роналдо – също. Трудно се създават положения, а тези, които се отварят, трудно се реализират. Преди Уелтън беше по-резултатен“, започна легендата на „сините“.

„Жалко за феновете, които са зад отбора непрестанно. Може и да има отлив на привържениците, натрупа им се. Не са слаби игрите на Левски, за мен срещата за Суперкупата не е от особено голяма важност. По-добре е да побеждаваме Лудогорец за първенството, отколкото за този трофей. Вероятно ще има лек отлив. В по-важните срещи със сигурност Левски ще се радва на сериозна подкрепа. Феновете помагат много на клуба. Липсваше и късмет в мача срещу разградчанн. Но пак ще се повторя – трябва повече ефективност в нападение. Левски има конкуренция в халфовата линия. Но при завършването се допускат много грешки. Мъри и помощниците му работят с футболистите върху тези елементи. Всичко е до възможности и бързо мислене. Уелтън е показвал, че може. Трябва да се работи в тази посока. Да се подобрят ударите, създаването на положения, извеждащите пасове, както и реализацията. Върху това трябва да се надгражда и да се върви напред. Но на Левски му трябва един добър нападател“, продължи той.

„По принцип не съм особено съгласен, че дузпите са лотария. Те са психика и качества. Явно Стоилов е преценил, че това са момчетата, които могат да вкарат. И все пак едно е на тренировка да изпълняваш, а съвсем различно е да се бие дузпа в мач, когато си под напрежение. И аз съм бил дузпи под пара. Когато застанех зад топката, вратата ми изглежда като за хандбал, а на тренировки нямах пропуск“, призна Вълчев.

„Според мен този Левски може да се бори с Лудогорец за шампионската титла. Играта на „орлите“ не е толкова блестяща, а „сините“ стоят добре. Те се възползваха от двете грешки в защита на Левски. В понеделник очаквам да победим Арда. Трябва да се подходи сериозно и не бива да се мисли, че ще вземем мача лесно. На мнение съм, че ще има добри неща в атака, а хората ще останат доволни“, завърши Вълчев.