Лудогорец си поигра на „гол след гол“ с Хебър

0
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец смаза Хебър с 6 на 0 и прибави три точки към актива си. Шампионите бяха господари на мача.

Двубоят започна ударно за домакините, които поведоха още в 4-ата минута. Фон Витри центрира отдясно, Дебърлиев боксира в краката на Йорданов. Халфът на „орлите“ шутира с левия крак, стражът на гостите не успя да избие и топката влетя в мрежата за 1:0.

В 20-ата минута рик изведе отлично Текпетей отдясно в наказателното поле на Хебър, но крилото на разградчани центрира лошо към непокрития на задната греда Делев. По-малко от 120 секунди след това Дебърлиев изби опасен удар на Рик по земя.

Доминацията на Лудогорец продължи и след това и в 27-ата минута Рик Джонатан покачи на 2:0. Бразилецът се възползва от много добър извеждащ пас на Текпетей и останал сам срещу Дебърлиев майсторски „копна“ топката над вратаря.

Десет минути по-късно „орлите“ убиха и малкото останала интрига с трето попадение. Йорданов изведе с дълъг пас Текпетей, а фланговият футболист се разписа след диагонален удар по земя от 17-18 метра.

Секунди преди края на първата част бранител на гостите избута Делев пред наказателното поле. Потърпевшият се нагърби с изпълнението на прекия свободен удар и след фалцов изстрел над стената вкара за 4:0.

Лудогорец можеше да вкара пети гол в началото на второто полувреме след пробив и подаване на Десподов, но бранителите на Хебър изчистиха. Атаката завърши с удар на Групер отдалеч в аут.

В 48-ата минута нищо не бе в състояние да спаси гостите от поредно попадение в тяхната врата. Десподов намери с пета Фон Витри, койт поадде по земя за Делев на близката греда и нападателят вкара още веднъж за 5:0.

Лудогорец продължи да атакува и в 61-ата минута стигна до шести гол. Фон Витри комбинира с Делев, който от своя страна намери по земя Десподов, а последният прониза Дебърлиев с удар от десетина метра.

Повече голове не паднаха, а и нямаше нужда.