Левски направи нещо невиждано от 10 години

0
Снимка: levski.bg
- -

За първи път от сезон 2012/2013 Левски стартира с четири поредни победи на стадион „Георги Аспарухов“. Преди десетилетие сините започнаха с осем поредни успеха на „Герена“. Тогава воденият от Илиан Илиев тим побеждава последователно Черноморец Бургас, Ботев Пловдив, Черно море, Пирин Гоце Делчев, Литекс, Локомотив Пловдив, Ботев Враца и Етър, а в деветия си двубой у дома завършва при равенство 0:0 с Монтана. В края на сезона Левски, воден от Николай Митов, загуби титлата в последния кръг след 1:1 на „Герена“ със Славия.

Сините продължиха да бъдат резултатни в края на двубоите. Срещу Арда Марин Петков отбеляза в 87-ата минута, а това бе петото попадение в заключителните моменти от мачовете от общо 14 вкарани от столичани в първенството. 5 гола има и в края на първите полувремена.

Централният защитник Хосе Кордоба е единственият футболист на Левски, който е взел участие във всичките шест двубоя на тима от началото на сезона. Той е престоял на терена 540 минута, а колегата му в отбрана Ноа Сонко Сундберг е с две по-малко, след като получи директен червен картон в 88-ата минута срещу Ботев Враца.

Марин Петков се изравни с Филип Кръстев на върха на голмайсторската листа на Левски. Двамата вече имат по три попадения, с две са Билал Бари и Андриан Краев, а по един добавиха Роналдо, Цунами, Илиян Стефанов и Георги Миланов.

Вратарят на Левски Пламен Андреев записа четвърта поредна суха мрежа в първенството. 17-годишният страж все още не е вадил топката от вратата си, а сините са допуснали един гол – при поражението с 0:1 от ЦСКА 1948 в първия кръг./ „Тема спорт“