Кадър на Партизан още дразни Мъри

0
Снимка: levski.bg
- -

Станимир Стоилов ще се изправи срещу девети сърбин в богатата си кариера, в която води три отбора у нас, както и още два в чужбина. Освен това Мъри два пъти поема и националния отбор. Затова е логично да има по-голям опит в дербита, както и срещу треньори от школата на бивша Югославия, чийто представител е Саша Илич.

Стоилов има общо 14 победи, 4 равни и 9 загуби в двубоите с колеги от западната ни съседка. Трябва да се отчете обаче, че един от тях особено му късаше нервите. А при това също като Саша Илич е и легенда на Партизан. Разбира се, става въпрос за Миодраг Йешич, който му отмъкна титлата под носа през 2005 година и ЦСКА ликува с нея. Стоилов пък трябваше да се утеши с Купата на България, а това бе и първи трофей за него в кариерата. Двамата имат по 3 победи в епичните двубои, които водеха. Две от тях са обаче от скамейките на столичните грандове. Иначе те си размениха по една победа в сблъсъци между Литекс и Ботев Пд. Тогава Миодраг бе край Осъм, а Мъри в „Коматево“. Трябва да отбележим също, че Стоилов успя да си върне на колегата – през сезон 2005/06, когато „сините“ стопиха разлика от 7 точки с „червените“. Но все още има да си връща на колегата си, защото Йешич изтръгна победа с дузпи и изхвърли Левски от турнира за Купата на България с Литекс през сезон 2007/08. Освен това и до днес той хвърля кал върху „сините“ при всяка своя медийна изява.

Иначе Стоилов е успешен срещу един от менторите си – Люпко Петрович, но не можа да вземе превес в сблъсъците с Ратко Достанич, с когото бяха заедно в щаба на Славолюб Муслин по време на престоя му на „Герена“./ „Мач Телеграф“