Попето влезе в „синята“ история

0
ivelin popov
Снимка: levski.bg
- -

Името на Ивелин Попов изгря за пръв път на таблото като голмайстор, а за капак неговото попадение на стадион „Берое“ се оказа и победно за Левски. Този шут в 3-ата минута отреди на Полето и място в историята на „сините“, благодарение и на годините му. Той стана най-възрастният играч с дебютен гол за клуба. На 35 са се разписвали и други големи имена – Даниел Боримиров и Петър Михтарски, например. Да, но и двамата са вкарвали за пръв път със синята фланелка, когато са били далеч по-млади. Тук трябва да отворим и една скоба – не е ясно някои чужденци начело с Гарба Лавал на колко години са били в действителност в момента, в който са се отчитали с първи гол за Левски. Както е известно, нигериецът сам призна, че е лъгал за възрастта си. Ще оставим този въпрос на тяхната съвест, за да се съсредоточим отново върху Попов. В Стара Загора той записа и 101-и мач в елита.

Статистика пък показва, че Левски е третият в кариерата му отбор, за който първото му попадение е равносилно и на три точки. Това се случва още в Кубан, където се отпушва при 1:0 срещу Ростов, който пък ще се превърне в едно от стъпалата в кариерата му преди да се завърне на „Герена“. Именно там се реабилитира с гол за 1:0 срещу Зенит. Трябва да отбележим също, че тимът от Санкт Петербург му носи два пъти късмет. Като играч на Спартак М също вкарва първи гол срещу Зенит, но дербито завършва без победител – 2:2.

Иначе прави впечатление, че Попето не е от играчите, на които им трябва доста време преди да се отпушат в мачовете за първенство. В Литекс, Газиантеп и Сочи това се случи в четвъртата среща. За Левски в шестата, а за Кубан в шестата. Най-бавно се е адаптирал в Спартак и Ростов. За московчани му трябват 10 мача в шампионата, а край река Дон – 11. Иначе в Рубин не се бави много и вкарва за 1:1 с Анжи още при дебюта си./ „Мач Телеграф“