Дея спорт обяви мащабен проект, ще строи и собствена зала (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
310635584 668907591066850 8822783723731978124 n
- -

ВК Дея спорт обяви много амбициозен проект за развитие на волейбола в Бургас. На специална пресконференция собственикът на клуба д-р Александър Маджуров заяви, че се планира реализацията на маркетингова стратегия, която цели да се вдигне престижа на този спорт в града, както и да се стимулира посещаемостта на домакинските срещи. Отделно, чрез самата стратегия ще се търси и повишаване на интереса на спонсори и партньори към дейността на дружеството.

Д-р Маджуров обяви, че ще бъде създаден и женски волейболен отбор, но това ще бъде в малко по-далечна перспектива.

„Имаме дългосрочна стратегия за развитието на клуба. Волейболът трябва да влезе в училищата по-масово, да ангажираме повече деца и юноши в нашия проект, което ще постави една по-широка основа за развитие. Ще търсим партньорства и общи проекти. Имаме и план да изградим собствена зала, както и като цяло база, която да приютява всички наши гарнитури и да им осигурява добри условия за работа и развитие.“- каза Маджуров.

Шефът на клуба заяви, че амбициите на мъжкия отбор през сезона са да достигне възможно най-напред в европейските клубни турнири и да играе поне финал във вътрешното първенство.

На брифинга присъстваха още и старши треньорът на тима Венцислав Симеонов, както и водещи състезатели от представителния отбор. На срещата с медиите беше и италианският волейболист Стефано Патриарка, който е дългогодишен играч в първенството на Ботуша. Той сподели, че е много щастлив да играе за Дея спорт, като има и отлични впечатления от Бургас, като град.

Тимът на Дея спорт (Бургас) дебютира в евротурнирите след броени дни. Воденият от Венцислав Симеонов тим започва участието си в третата по сила надпревара – Купата на претендентите, в 1/32-финалите – с гостуване на испанския Гуагуас (Лас Палмас). Мачът е на 12 октомври (сряда) от 18:00 ч.

Грандът от Канарските острови е шест пъти шампион на Испания, седем пъти носител на Купата на Краля и един път на Суперкупата.

Реваншът в Бургас ще се изиграе на 20 октомври (четвъртък) от 19:00 ч. От Дея обещават грандиозно откриване на сезона с шоу, което рядко се вижда в българските зали. Игри, томболи и много забавления и награди ще съпътстват всеки домакински мач.