Левски удари Ботев (Пд) и вече е в тройката! ВАР помогна на „сините“ (ВИДЕО)

0
Снимка: levski.bg
- -

Левски победи Ботев (Пловдив) в мач от ХIII кръг на Първа лига. Пред над 10 000 зрители на „Герена“ „сините“ се наложиха с 1:0. Със спечелените 3 точки възпитаниците на Станимир Стоилов събраха 24 и вече са на трето място във временното класиране. За успеха на столичния гранд помогна и ВАР, след чиято намеса справедливо бе отменен гол на „канарчетата“.

Левски очаквано започна по-активно мача и това даде резултат в 22-ата минута. Петрис намери вдясно от наказателното поле Роналдо, който даде остър успореден пас. От границата на вратарското поле пък Илиян Стефанов засече неспасяемо за 1:0.

В 38-ата минута Ботев отправи първия си удар в мача по посока вратата на Андреев. Отправи го Херман, но встрани от дясната греда.

180 секунди по-късно Уелтън овладя отбита топка, нахлу в наказателното поле и стреля от изгодна позиция мощно, но и доста неточно.

На полувремето старши треньорът на Левски извърши една промяна. Той пусна в игра Абдулахи Шеху, за когото това бе дебют със синята фланелка. Той замени игралият силно през първото полувреме Жереми Петри.

В самото начало на втората част Уелтън стреля от дъгата пред наказателното поле, но покрай лявата греда.

В 56-ата минута Левски организира чудесна контра, в края на която Илиян Стефанов намери в наказателното поле Ивелин Попов. Последният шутира от движение, но Виктор Генев успя да отклони в корнер. След неговото изпълнение Стефанов отклони към Цунами, който с глава прати топката на сантиметри от левия страничен стълб.

В 62-ата минута шут на Брахими от 20-ина метра мина покрай лявата греда.

120 секунди по-късно Ботев бе на път да изравни. Николай Минков с бомбен шут от границата на наказателното поле намери горния ляв ъгъл на вратата на Пламен Андреев. Ситуацията бе разгледана с ВАР и самият Станимир Тренчев отде до монитора. След това той отмени попадението, заради нарушение на Ману срещу Цунами, след което топката стигна до Минков.

Четвърт час преди края Краев изведе Уелтън, който напредна и нанесе удар на метър в наказателното поле, но Ханкич успя да блокира пред голлинията. Илиян Стефанов стигна пръв до топката, прескочи вратаря и падна. Вместо дузпа, обаче полузащитникът получи жълт картон за симулация.

В 85-ата минута заходи отляво, влезе навътре и шутира по диагонала. Ханкич обаче плонжира и изби.

Секунди след това Марин Петков стреля от наказателното поле, но отново стражът на Ботев се справи, улавяйки топката.

bez ime1 2