3 фактора, които могат да помогнат на „червените“ в Разград

0
Снимка: cska.bg
- -

Днес сме 10 октомври, а забележете – Лудогорец е четвърти в класирането, като пред него са ЦСКА 1948, ЦСКА-София и Левски. Определено шампионите се намират в доста нетипична ситуация, а днес им предстои един от най-трудните мачове – този с ЦСКА-София. Отборът на Анте Шимунджа няма победа в последните си 3 мача – 1:1 с Арда, 0:1 с Локо Сф и 1:1 с ХИК Хелзинки, което ясно показва, че октомври не започва според очакванията и реално Лудоторец е притиснат до стената за днешното дерби с ЦСКА-София. Ако не бие, ще продължи да изостава от върха. Ако пък отборът на Саша Илич победи в Разград, ще им дръпне с 5 точки при равни мачове…

От своя страна ЦСКА-София също не изживява най-добрия си миг. И то не толкова като резултати, защото с Илич начело „армейците“ имат само едно поражение – с 0:2 от Левски, а като игра. Именно бледото представяне направи така, че голяма част от фоновете на тима да се отдръпнат и да не идват на стадиона. И тук не броим бойкота на организираните привърженици, който трае вече няколко месеца. Но една победа днес ще промени доста нещата. Все пак да победиш Лудогорец на неговия стадион винаги е сладко и се случва доста рядко.

В интерес на истината има 3 фактора, които дават предимство на ЦСКА-София. Първият е, че в четвъртък на „орлите“ им предстои решителен мач с ХИК Хелзинки. Ако те победят финландците, то ще си гарантират и на хартия участие в Европа напролет. А това освен престиж, носи и огромни финансови приходи. Ясно е, че мислите на футболистите на Лудогорец са насочени натам. Вторият фактор е, че шампионите не могат да си позволят издънка срещу ЦСКА-София, защото съперниците му ще се откъснат. А познавайки стила на Анте Шимунджа, той ще иска атака от първата минута. Това обаче сякаш е добре дошло за Саша Илич, чийто отбор играе силно, когато не притежава топката и разчита основно на контраатаки, както и на статични положения. Третият фактор е теренът на „Хювефарма Арена“. Както е известно, той не е в най-доброто си състояние напоследък. А това както виждаме пречи и на самия Лудогорец, и на техните бързи играчи в атака. Така че нападенията ще се развиват по-бавно, което ща помогне на защитниците на ЦСКА-София.

Богомил Русев/ „Мач Телеграф“