ЦСКА-София излезе първи поне за няколко часа, след като качи Хебър на разлика

0
diukens nazon
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София оглави класирането в Първа лига поне за няколко часа, след като се наложи с повече от категоричното 4:0 срещу Хебър Пазараджик на стадион „Българска Армия“ в мач от 14-ия кръг на шампионата. Дюкенс Назон и Браян Морен отбелязаха по две попадения за „червените“.

ЦСКА-София поведе в резултата в 32-ата минута. Надим Ндиае допусна много груба грешка, след като се опита да изрита една топка, но закъсня с решението си и топката се удари в крака на Марселино, след което стигна до Дюкенс Назон, който финтира защитник на гостите в наказателното поле на Хебър и прати топката във вратата за 1:0.

В 39-ата минута ЦСКА-София създаде още една ситуация и отново тя дойде след грешка на Ндиае. Той пусна пас наляво, но Маурисио Гарсес взе топката, тръгна по фланга и опита да подаде към Назон, но Ндиае успя да поправи грешката си.

ЦСКА-София вкара нов гол в 42-ата минута, когато Жераир Шегоян получи топка зад защитата на съперника и с хубав удар по диагонала вкара за втори път топката в мрежата на Ндиае. Голът обаче не бе зачетен, тъй като реферите прецениха, че има нарушение в началото на атаката. Тогава Джонатан Линдест извърши нарушение срещу Октай Хамдиев. Първоначално Ивайло Ненков зачете попадението, но ВАР асистента Георги Димитров прецени, че има нарушение, а след преглед Ненков потвърди неговото мнение. Старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич получи жълт картон заради бурня си протест срещу решението на реферите.

В началото на второто полувреме Владимир Манчев направи смяна на своя вратар. Хадим Ндиае бе заменен от Петър Дебърлиев.

В 54-ата минута Юрген Матей можеше да си отбележи автогол. След центриране от дясно централният бранител игра с топката, която мина близо до гредата и излезе в корнер.

ЦСКА-София все пак отбеляза втори гол в 56-ата минута, когато Дюкенс Назон получи топката пред наказателното поле, а след това стреля мощно и топката влезе във вратата на Дебърлиев за 2:0.

ЦСКА-София направи резултата 3:0 в 61-ата минута, когато Браян Морено получи топката в наказателното поле и успя да я вкара в мрежата на Дебърлиев.

В 66-ата минута в игра за ЦСКА се появи Симеон Александров, който направи своя дебют за „червените“.

В 72-ата минута Браян Морено вкара и втори гол. Той получи топката от Марселино, успя да си нагласи топката на десния крак и с хубав удар я изпрати в мрежата на гостите.

Три минути по-късно Петър Дебърлиев се намеси решаващо, след като Браян Морено подаде към Марселино, който стреля, но вратарят на Хебър се справи.

Хебър завърши мача с човек по-малко, след като в 77-ата минута Алехандро Серано получи червен картон. Той влезе групо в краката на Браян Морено и Ивайло Ненков му показа директен червен картон.

ЦСКА-София пропусна да вкара и пети гол в 87-ата минута. „Червените“ организираха чудесна контраатака, при която Брадли де Нойер бе изведен на добра позиция стреля в аут, въпреки че можеше да изведе Марселино на празна врата.

ЦСКА-София излезе на първо място във временното класиране с 28 точки, докато Хебър е тринадесети с 10 точки.