Светльо Петров с втори дебют срещу Левски! Балансът му срещу „сините“ е кошмарен

0
- -

Днес Светослав Петров ще направи дебют като старши треньор в Първа лига на двубоя Септември – Левски. Бившият халф на ЦСКА многократно се е изправял като футболист срещу „сините“, а има и доста да си връща. Интересното е, че това ще бъде негов втори дебют срещу тях. Кариерата му като играч при мъжете пак започна с мач в София срещу Левски. Това стана през далечната 1995 година, когато той все още бе в юношеска възраст – само на 17 години. Тогава с родния Добруджа Петров се изправи срещу „сините“ на стадион „Васил Левски“ и загуби с 1:2. Треньорът Кольо Марков го пусна в игра 5 минути преди края. Със „златисто-зелените“ Светльо Петров изигра 5 мача в Първа лига срещу Левски, а в нито един от тях не успя да запише и точка.

През пролетта на 2000 година той премина в ЦСКА, където също първите години не бяха успешни за тима му. Левски стана три пъти поред шампион, а и в преките сблъсъци резултатите не бяха добри за „червените“. Петров успя да се отчете с една асистенция в големия мач на 15 октомври 2000 година когато двубоят завърши 1:1. Левски бе повел, а по-малко от минута след това ЦСКА изравни. Светльо Петров сложи топката на главата на Иво Тренчев, който вкара. П

рез пролетта на 2002 година пък бе изгонен с втори жълт картон на „Герена“, а Левски спечели с 2:0.

В края на сезона, когато всичко около класирането бе ясно, Светльо Петров постигна и първата си победа в дербито – с 1:0 на „Армията“.

Звездният му миг в дербито дойде две години по-късно. На 26 октомври 2002 година ЦСКА удари Левски на „Армията“ с 3:0. В самия край на първото полувреме с хубав удар от границата на наказателното поле, Светльо Петров направи резултата 2:0 за ЦСКА и с това до голяма степен реши мача. Това е една от общо двете му победи над „сините“ в елита, но безспорно – най-важната. Тя се оказа и една от ключовите по пътя към титлата на ЦСКА през 2003 година.

Цялостният му баланс срещу Левски обаче е доста негативен. С екипите на Добруджа, ЦСКА, Локомотив Сф и Калиакра той има едва 2 победи, 5 равенства и 15 загуби./ „Мач Телеграф“