Топ 5 на реферските безобразия в Разград

0
ludogorets sadii
- -

В 11-те години присъствие на Лудогорец в елита станахме свидетели на десетки груби съдийски безобразия на „Хювефарма Арена“. Гаврата срещу Ботев Пловдив от неделя вечер обаче успя да си проправи път до своеобразната челна петица на най-скандалните отсъждания, ощетявали съперниците на зеления хегемон в Разград.

Още в първия сезон на орлите в елита, няколко дни преди те да вдигнат първата си шампионска титла, един от най-добрите български специалисти и бъдещ треньор на Лудогорец – Димитър Димитров – е изведен от терена с полиция заради яда си от съдийските отсъждания в полза на домакините! В рамките на няколко минути Иван Стоянов изравнява за разградчани, като гостите от Черноморец Бургас имат огромни претенции за нарушение, а след това съдията Стефан Спасов-Пастата отсъжда и дузпа, за да се оформи обратът.

„Даже треньорът на Лудогорец Ивайло Петев нямаше да свири такава дузпа, защото щеше да го хване срам. Казах му на Спасов след мача, че е лицензиран престъпник“, беснее Херо след срещата, която не доглежда от стадиона. С победата Лудогорец остава в борбата за титлата, която дни след това печели.

Три години по-късно ЦСКА гостува в Разград, а интригата е далеч по-малка. Червените се намират в историческа криза, а домакините са си осигурили вече златните медали. Това обаче не е достатъчно за рефера Георги Йорданов, който поднася услугите си. Всички помним как с кунг-фу удар Козмин Моци заби бутоните си в тялото на Стефан Николич. Помним и реакцията на рефера – не бе отсъдено дори нарушение…

Стигаме до 2017-а година и един от най-комичните моменти в историята на българското съдийство. Аутсайдерът Верея мъчи сериозно Лудогорец и дори повежда в края на първото полувреме чрез Керкар. Голът обаче е отменен заради засада на футболиста на гостите, който се намира… на 10 метра ПРЕД последния в защитата на Лудогорец – Моци!

През следващия сезон друг новак – Септември, се вижда с точка от визитата си в Разград, но в 93-тата минута се намесва Волен Чинков. Реферът отсъжда дузпа за… въздушно единоборство, при което защитник на гостите надскача Марселиньо. Бразилецът обаче това и чака, строполява се на тревата, а Чинков на спринт се насочва към бялата точка.

Сега редом до тези скандали се нареди и отмененият гол Ботев Пловдив за неправилно дишане на Елвис Ману.

А има и още десетки брутални посичания на гостуващи отбори в Разград, които оформят цялата картина. И май клуб в А група, който да не е пропищял по няколко пъти от яки реферски брадви на този стадион. Онзи ден бе ЦСКА-София, вчера бе Ботев, да се готви следващият… И така вече 10 години гледаме един и същ филм, докато в БФС се правят на разсеяни./ „Тема спорт“