Работата стана дебела: Грант поискал близо 1 млн. лв. на година плюс бонуси

0
- -

Аврам Грант е поискал изключително сериозна заплата, за да поеме Левски. Близки до клубните дела на „Герена“ разкриха за KotaSport.com, че специалистът се е цанил за 400 хиляди евро на година, което е приблизително 800 хиляди лева. Това пък прави средно по малко над 33 хиляди евро на месец или около 66 хиляди лева. Ако бъдат изпълнени желанията му, Грант автоматично ще се превърне в най-скъпоплатеният треньор в България.

Освен месечното си възнаграждение, Аврам Грант е поставил и редица други условия. Той е пожелал в евентуалния му договор да бъдат заложени множество бонуси за постигнати резултати. Той ще прибере солидни бонуси при спечелване на Първа лига, Купата на България, както и при пробив в европейските клубни турнири. Отделно е ясно, че трябва да му бъде плащана квартира, която със сигурност няма да е от най-евтините, както и сметките, свързани с жилището, в което ще бъде настанен. Така, при всички положения сумата около ангажирането на Грант ще набъбне до около и дори над 1 млн. лв. на година.

В Левски са преценили внимателно ситуацията и пресметнали всички плюсове и минуси около евентуалното назначаване на Грант и колосалните за България средства, които трябва да дадат при подобен ход. „Синьото“ ръководство е сметнало, че ако Левски направи сериозен европоход през следващата година, то парите за удовлетворяване на изискванията на специалиста ще бъдат избити и при това положение всички усилия и финансови вложения ще са си заслужавали.

Все пак, преди да се вземе крайно решение, Спас Русев е настоял да изслуша концепцията за развитие на Левски и на другия кандидат за поста старши треньор – италианецът Делио Роси.

Снимка: tarafdari.com

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК