Наумов: Левски ни даде тласък! Един срещу друг се изправят най-добрите треньори и отбори

0
- -

Вратаря на ЦСКА 1948 – Даниел Наумов – сподели очакванията си за предстоящото гостуване на „червените“ на Левски. Пред „Мач Телеграф“ той заяви, че победата в първия кръг над „сините“ е дала сериозен тласък на отбора да постигне добрите резултати след това. Наумов коментира и целите пред тима до края на сезона и изрази мнение, че „червените“ имат сериозни шансове да вдигнат Купата на България.

– Дани, предстои много интересен и важен двубой за вас срещу Левски. Какви са ти очакванията?
– Очаквам най-вече едно добро представяне от наша страна и един добър резултат за нас. Стремим се да бъдем на някоя от челните позиции в класирането. Естествено, изправяме се срещу много добър съперник. Левски е доста стойностен отбор. Един срещу друг се изправят вероятно двамата най-добри треньори в България и може би и двата най-добри тима в елита. Очаквам да стане хубав мач и ние да излезем като победители и да се представим на нужното ниво.

– Успяхте да победите Левски в първата среща за сезона с 1:0. Сега успяхте ли да се запознаете техните силни и слаби страни.
– Да, това е работа на нашия щаб, но не искам да издавам нищо от кухнята.

– Левски, като че ли се намират в лека криза от към резултати, може ли вие да я задълбочите и знаете ли как да го направите?
– Ние сме се фокусирали върху себе си. Честно казано не мисля, че „сините“ се намират в криза, следим тяхното представяне. Близко са до нас в класирането и игрово са доста добър отбор. Мисля, че ще се получи един равностоен и стойностен мач, ще видим какво ще стане по време на самия двубой.

– В първия двубой срещу Левски победихте с човек по-малко, каква беше рецептата за успех тогава и мотивира ли ви допълнително изгонването на Стефан Цонков?
– Беше доста труден мач. Да, останахме с човек по-малко още през първото полувреме, но съумяхме да се мобилизираме и да победим. Този успех беше много важен за нас. Победата ни вдъхна допълнително самочувствие и ни даде тласък за следващите срещи. Резултатите го показват, намираме се на една от челните позиции, но искаме да бъдем още по-напред.

– Ти натрупа сериозна бройка мачове с фланелката на ЦСКА 1948. Как се чувстваш в отбора?
– Радвам се, че съм част от този клуб. Чувствам се наистина перфектно тук. Настроението в съблекалнята е доста добро. Има много качествени футболисти в редиците ни.

– Доста твърди характери сте в отбора, случвало ли се е да се стигне до конфликт между вас?
– Естествено, че се е случвало по време на някоя тренировка например. Не бих казал конфликт, това не е точната дума, но до спречкване. След това бързо нещата се потушават, защото всички сме обединени в една цел и всеки знае какво трябва да прави. Може да се каже, че ако има проблем, се разрешава на момента.

– До този момент от кариерата ти не си играл извън България. Мислиш ли за трансфер в чужбина?
– Ами честно казано – не. В момента съм изцяло фокусиран върху предстоящите мачове с ЦСКА. Когато дойде времето му на това да мисля за чужбина, вероятно ще го направя, но до тогава няма какво да коментирам.

– Какви са целите пред вас до края на сезона, има ли поставени такива от ръководството? Доста победи натрупахте и изглеждате като един от отборите в най-добра форма.
– Конкретни цели от ръководството не са ни поставяли, но ние с игрите, които показваме, усещаме, че нашите цели трябва да са изключително високи. Лично аз това, което мога да посоча като цел, е да се изкачим до върха в Първа лига и да се задържим на него до края на сезона.

– Треньор ви е Любослав Пенев и подобна цел е напълно оправдана. Да поговорим малко за него. Какъв треньор е той?
– Всички знаят кой е Любослав Пенев и какъв опит и успехи има зад гърба си. Всичко, което той прави, го прави изцяло с идеята отборът да изглежда все по-добре и да побеждаваме. Фокусиран е изцяло върху работата си.

– Лесно ли се работи с него?
– Ами лесно е, когато имаш желанието за работа и искаш да се развиваш. Тогава е лесно. Не знам как е от другата страна, но вероятно, ако, някой няма желанието за работа и да върви ЦСКА 1948 напред, тогава може би няма да му е лесно.

– Има ли някой по-специален съвет, който той ти е давал?
– Ами по принцип много говорим, не мога да посоча конкретен съвет, защото не е един. Но не мога да кажа точно какви са разговорите помежду ни.

– В турнира за купата на България също имате сериозни шансове да стигнете до нещо запомнящо се. Можете ли да се преборите за трофея?
– Мисля, че имаме доста сериозни шансове за успех в турнира. Научихме си първия съперник и потенциалния втори такъв. Трябва да излезем в първата среща със Севлиево и да победим, а след това ще видим срещу кой от измежду Миньор и Берое ще се изправим на 1/8-финалите. Ще бъде интересно. Преди всичко обаче трябва да изиграем мачовете си за първенството и тогава да мислим за тези за Купата на България. Определено обаче съм на мнение, че имаме своите шансове.

– Иначе ти самият с какво обичаш да се занимаваш през свободното си време? Изобщо остава ли ти такова?
– Много съм фокусиран върху тренировките. След като приключа с тях, обичам да се разходя някъде или да се видя с приятели, или семейството ми.

– Какво би си пожелал до края на сезона да се случи?
– Ами пожелавам си да вземем първото място в първенството и както аз, така и съотборниците ми, да бъдем здрави.