Пирин не се даде на Локо (Пд) в дебюта на Христо Янев! Откараха ас на „орлетата“ с линейка (ВИДЕО)

0
lokomotiv plovdiv djovani
Снимка: lokomotivpd.com
- -

Пирин и Локомотив (Пд) не излъчиха победител в мач от XVI кръг на Първа лига. На стадион „Христо Ботев“ в Благоевград съперниците създадоха малко голови положения и в крайна сметка завършиха двубоя при резултат 0:0. Дебют като старши треньор на „орлетата“ направи Христо Янев, който през седмицата замени на поста Красимир Петров.

В 21-ата минута Луан засече с глава центриране отляво на Бабакар Дион. Топката обаче прелетя над напречната греда.

60 секунди по-късно Цонев центрира от корнер. Николай Бодуров бе оставен непокрит на границата на вратарското поле и засече с глава, но на безопасно разстояние от целта.

Най-чистото положение за първото полувреме дойде в 3-ата минута на добавеното време. Радослав Цонев изведе Станислав Костов сам срещу вратаря, малко под ъгъл. Нападателя стреля покрай Хоркаш, но топката мина на сантиметри от дясната греда.

След час игра Джовани стреля мощно от фал. Ковальов обаче успя с върха на пръстите да избие отиващата под гредата топка в корнер.

В 66-ата минута влезлият секунди по-рано Александър Василев шутира от границата на наказателното поле, насочвайки в долни десен ъгъл на вратата. Ковальов обаче отново демонстрира отличен рефлекс и спаси.

В 78-ата минута Бодуров засече с глава центриране от корнер. Хоркаш обаче плонжира и улови.

5 минути след това Петър Занев влезе остро в краката на Евандро. Самият защитник обаче се контузи тежко. Това наложи на терена да влезе линейка, която го откара от стадиона. Така опитният футболист стана третият принудително заменен в състава на домакините, след като през първата част това се случи с Преслав Йорданов и вратаря Янко Георгиев.

В 3-ата минута на продължението Локомотив по чудо не грабна победата. След центриране от корнер, футболист на „смърфовете“ засече от границата на вратарското поле. Ковальов обаче отрази от самата голлиния.

bez ime 14