Последният шанс на Барселона да си върне Меси ще бъде през зимата

- -

Барселона иска да подпише с Лионел Меси през зимата.

Според Diario Sport, каталунският клуб иска да се възползва от възможността да привлече новодошли през зимния трансферен прозорец, използвайки правилото 1/1 на Ла Лига.

След задействането на икономическите лостове, финансовите ограничения бяха премахнати от Барса – ако преди за тях важеше правилото 1/4, то от лятото клубът е подчинен на правилото 1/1 (може да харчат всяко спечелено евро).

От следващото лято за Барселона отново ще важи правилото 1/4, което ще направи трансфера на Меси почти невъзможен, поради което президентът Жоан Лапорта иска да подпише с аржентинеца през зимата.

Уреждането на сделка ще бъде трудно поради няколко причини. Първо, ПСЖ няма да се раздели с Меси по средата на сезона. Второ, клубовете имат напрегнати отношения, така че парижани едва ли ще срещнат Барселона наполовина по този въпрос. Трето, сега Лео е фокусиран върху целите на ПСЖ и Световното първенство през 2022 г.

Предвид всички тези аргументи, сделката, която Лапорта и директорът на Барселона Матеу Алемани планират, изглежда невъзможна.

Към момента Барса все още не е в директен контакт с Меси. Това се потвърждава от всички страни. Посредници от страна на Лапорта се опитаха да установят контакти, но нито Меси, нито президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи се свързаха.

Лапорта отлетя до Париж за „Златната топка“ и искаше да се срещне с Меси, докато беше във Франция, но срещата така и не се състоя.

35-годишният нападател отбеляза 11 гола и направи 12 асистенции в 16 мача за ПСЖ във всички турнири този сезон.

Тежък двоен удар по Левски