Ботев (Пд) удари куп греди и Хебър за първи успех като гост (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
botev plovdiv hebar
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Ботев (Пд) победи Хебър в мач от XVI кръг на Първа лига. На националния стадион „Васил Левски“ „канарчетата“ се наложиха с 2:1. Това бе първа победа за „канарчетата“ като гости през този сезон.

В 21-ата минута удар на Барон от границата на наказателното поле мина над вратата.

В ответната атака Хебър по чудо не поведе. Георги Търтов изпълни бързо тъч, намирайки в наказателното поле Георги Търтов. Последният с едно докосване намери на точката за изпълнение на дузпа напълно непокрития Венсан Марсел, който обаче не успя да порази целта, пращайки топката над напречната греда.

Ботев поведе в 27-ата минута. Брахими нахлу в наказателното поле, където бе фаулиран от Дебърлиев и главният съдия отсъди дузпа. От бялата точка Антоан Бароан бе безупречен за 0:1.

10 минути по-късно Ману намери на границата на наказателното поле Брахими, който шутира от движение. Дебърлиев обаче улови без затруднения.

Хебър изравни в 57-ата минута. Богомил Божуркин проби отляво, влезе в наказателното поле и пусна пас към границата на наказателното поле. На 2 метра навътре в него Хлеб Бухал засече от движение с левия крак. Топката се чукна в лявата греда и спря в мрежата за 1:1.

В 67-ата минута Мохамед Брахими бе изведен в наказателното поле и стреля покрай вратаря, но топката срещна левия страничен стълб. Елвис Ману направи добавка от 11 метра, но той пък нацели напречната греда. В последствие страничният рефер вдигна флагчето си засада, но главният арбитър даде авантаж.

60 секунди по-късно Ману получи в наказателното поле и даде успореден пас. Николай Минков пък направи фрапиращ пропуск, като от 3-4 метра засече в дясната греда. В ситуацията отново бе маркирана засада, но такава по-скоро нямаше и евентуален гол най-вероятно щеше да бъде зачетен след разглеждане с ВАР.

В 80-ата минута Ботев отново поведе. След центриране от корнер Виктор Генев изпревари Дебърлиев и засече с глава за 1:2.

bez ime1 8