Светльо Петров vs. Манчев – битка извън сенките

0
svetoslav petrov vladimir manchev
- -

Едва ли в началото на сезона, когато Хебър и Септември Сф се срещнаха на „Васил Левски“, Владимир Манчев и Светослав Петров са си представяли, че в ответната среща, която пак ще е на националния стадион, ще са на пейките като старши треньори. При победата с 3:1 на столичани те бяха водени от Славко Матич, а по това време Петров бе треньор в школата. Манчев пъьк бе помощник на италианеца Фулвио Пеа.

Три месеца пo-късно двамата млади български наставници получиха своя златен шанс да излязат от сенките. Както е известно, Владо Манчев дълго време бе асистент на Христо Янев, а Светльо Петров – на Милен Радуканов. Сега те получиха възможност да се докажат и то на най-високо ниво у нас – в Първа лига.

Засега ученикът Петров показа, че е усвоил по-бързо и по-добре материята. Направи равен с Левски и разби Пирин в Благоевград. Опита да се опъне и на шампиона Лудогорец. Манчев също вече записа победа и то изненадваща – 3:2 над Локо София, който в предишния кръг бе надиграл разградчани. Разликата между двата тима е само две точки преднина за столичани, която обаче днес може да бъде наваксана./ „Тема спорт“