Спартак/Плевен/ удари Литекс

0
- -

Спартак /Плевен/ победи Литекс в мач от Втора лига. Така тимът прибави нови важни точки, които го държат в борбата за елитни визи.

Първата голова ситуация се откри пред вратата на Богомил Цинцарски. Евгени Игнатов центрира перфектно в наказателното поле от фал към Георги Радев, който майсторски отклони с глава, но кълбото се отби в горната греда.

 

В рамките на две минути Стефан Христов имаше две възможности да стреля към вратата на гостите от Ловеч, но опитният футболист не успя да затрудни Марин Орлинов.

 

Втората част започна със сериозна опасност пред вратата на Литекс. Васил Шопов се озова на добра позиция в наказателното поле. Опитният халф не се забави и стреля по земя, но Марин Орлинов се намеси решително.

Малко по-късно Бруно Франко напредна отляво и центрира в наказателното поле. Там топката попадна в Преслав Антонов, който отправи мощен удар, но с бляскава намеса Марин Орлинов спаси вратата си.

В 71-та минута обаче Спартак поведе. Това стана отново след попадение на Преслав Антонов, който за пореден път бележи важно попадение за своя тим.

Играта стана двуостра. Домакините създадоха още две изгодни положения за гол, но не успяха да реализират. Силите на Литекс пък не стигнаха за изравняване, въпреки че опитаха всичко възможно. Накрая в нападение се включи дори и вратарят Орлинов, но резултатът се запази.