Седмият дебютант при Кръстаич! Срещу Люксембург ги закръгля на 10

0
kipar balgariq dimo krastev
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam
- -

Капитанът на примаверата на Фиорентина – Димо Кръстев – записа в сряда дебюта си за националния отбор на България. Той започна като титуляр в ядрото на ариергарда и записа пълни 90 минути при победата с 2:0 в Ларнака.

19-годишният бургазлия се превърна в седмия футболист, направил първи стъпки в представителния тим на трикольорите под ръководството на Младен Кръстаич, посочва „Тема спорт“. Сърбинът провежда огромно подмладяване в националния отбор и в едва три срещи вече е дал шанс на цели 7 дебютанти. При 5:1 над Гибралтар първи мач за България записаха Марин Петков, Илия Груев, Йоан Стоянов, Никола Илиев и Георги Русев, а при успеха с 1:0 над Северна Македония това стори и Иван Йорданов.

Още в неделя срещу Люксембург дебютантите при Кръстаич може да се закръглят на 10. Това ще се случи, ако в игра се появят футболистите на ЦСКА-София Християн Петров и Станислав Шопов, както и Матео Стаматов от руския Оренбург, който първоначално не получи повиквателна, но бе призован след контузията на Виктор Попов.