„Сините“ ударници изостават с 8 мача от тези на Лудогорец

0
velton ronaldo
Снимка: levski.bg
- -

От какво се умориха родните играчи, че сега имат нужда да почиват, обичат да казват критиците. „Как така в чужбина могат да играят по 3 мача за седмица, а тук – не“, продължават те. В техните очи Станимир Стоилов си натрупа доста врагове, след като покрай участието на Левски в Европа обяви, че трябва да се отложи цялото цялото в името на успехите на „сините“.

За никой не е тайна също, че Мъри по една или друга причина разполага със състав, който не му позволява да прави ротации, за да може ключови фигури да бъдат пазени за двубоите с по-силни съперници. За разлика от него, Анте Шимунджа може спокойно да си го позволи. Затова и играчите на „орлите“, които са натрупали най-много мачове за Лудогорец в първенството, изостават по този показател от колегите си на „Герена“. Хосе Кордоба, Роналдо и Уелтън имат по 17. Рик Джонатан, Тисера и Текпетей обаче са с по 15.

Дотук добре. Ситуацията обаче коренно се променя, ако към тази бройка прибавим останалите двубои, които въпросните играчи, натрупаха досега през есента. Въпросните трима играчи на Лудогорец спокойно може да бъдат пуснати в почивка, защото вече имат зад гърба си мачове, колкото за цяло първенство от миналото – 31! Ударниците в „синьо“ Уелтън и Роналдо са с по 23./ „Мач Телеграф“