Бразилия недоволства от терена, на който може да играе в 1/8-финалите на Мондиал 2022

brazilia otbor
- -

Бразилия е недоволна от терена, на който може да играе на 1/8-финалите на Мондиал 2022.

Играчите и треньорският щаб на Бразилия разкритикуваха състоянието на терена на стадион 974, където победиха Швейцария с 1:0, за да си осигурят елиминациите на Световното първенство предсрочно.

„Беше малко странно, забелязахме го на загрявката. Топката се движеше по-рязко и не се чувствахме сигурни при смяна на посоката. Но щом за нас е било лошо, значи е било лошо и за тях. Когато играем на стадиона всеки ден, теренът ще се нарушава и трябва да сме готови за това“, каза Алекс Телес.

Преди началото на мача срещу Сърбия група от 12 играчи и членове на комисията отидоха да проверят Лусаил, стадиона, на който се играе мачът. Сега такава проверка нямаше, тъй като предния ден на стадион 974 нямаше тренировка.

„Не е готино. Не знам, може би сме свикнали с първия стадион и сега тук сме видели някои недостатъци. Това не е оправдание, но беше неприятно да получиш такъв терен.

Трябва да го подобрят малко, защото ако не се лъжа тук ще се играят 1/8 финалите, а преди това има още два мача. Изведнъж предложиха да сменят стадиона, но не знам дали това е най-добрият вариант. Чух за това, но е трудно да се направят такива промени за една седмица. Но нямаме много възможности“, каза Тиаго Силва.

Неизменен титуляр на Берое аут за ЦСКА 1948