Звездичка с двоен триумф край Одринската крепост

0
- -

Децата на ДФК „Звездичка“ не само, че представиха достойно България на турска земя, ами дадоха уверена надежда за бъдещето на родния футбол. Българският клуб триумфира в Едирне /Одрин/ в международен турнир за двете възрастови групи: 2007 и 2008 година. Възпитаниците на треньорите Петър Алексиев, Павел Алексиев и Лъчезар Бебев се паднаха да играят единствено с турски клубове. Не допуснаха нито едно поражение и едно равенство. До една срещите завършиха с категорични победи на Градския стадион в Одрин.

2008г.                                                                           2007г.

Звездичка – Шукри паша  4:1                               Звездичка – Едирне   13: 0

Звездичка – Едирне 6:1                                         Звездичка – Шукри паша  7:0

Звездичка – Рушен Еркут   5:0

Тези резултати са гарантирали златните медали в двете възрасти. В турските отбори са играели деца на известни турски национали. Родната делегация е била водена от пефката на спорта в община Бургас: Веселина Деведжиева  и Александър Алексиев- зам.- председател на ДФК „Звездичка“. В паузите между мачовете са били посетени исторически обекти.

„Страхотно настроение съпътстваше нашите формации по- време на престоя им на място. Децата посетиха старинната българска църква „Св. св. Константин и Елена“ в Одрин , центъра на града, както и други забележителности, но най-интересното за тях бе терена и чакаха с нетърпение всеки следващ съперник. Децата бяха разделени в две възрастови групи, като играхме Футбол 8. И двата ни отбора се представиха изключително, надигравайки турските отбори по всички показатели“ каза Александър Алексиев от ДФК „Звездичка“. Любопитна подробност е, че у нас „Футбол 8“ не се практикува при подрастващите,за разлика от Турция, Румъния и Македония. След това се преминава директно на „Футбол 11“. У нас се следва утвърдения европейски и плавен модел:Футбол 5, Футбол 7, Футбол 9 и чак тогава Футбол 11.

„Това е правилното за израстването на децата във всеки един показател през годините. Политиката на БФС в това отношение е правилна“ каза Петър Алексиев- председател на известната футболна школа от Бургас. Той разкри, че състезателния ритъм няма да се губи. „Звездичка“ ще бъде домакин за пореден път през тази година на силен международен турнир, с участието на отбори от Балканите. Той е планиран за 19,20 и 21 за деца родени: 2007,2008 и 2009г. Очакват се Стяуа Букурещ, Феърплей Македония, Пирот Сърбин, Одрин Турция и други. Веднага след това- от 23.08.2017 следва нова международна надпревара в Банско с три възрастови гарнитури. „Звездичките“ имат покана за Сърбия през септември и в Украйна през октомври.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК