Левски с неприятна тенденция, но и доста положителни неща

0
levski otbor 2
Снимка: levski.bg
- -

Левски не спечели нито един двубой в Първа лига, в който бе губещ в резултата (б.а. – обрат имаше за купата при 4:1 над Вихрен). Още в първия кръг сините се оказаха догонващи срещу ЦСКА 1948 (0:1), но не успяха дори да изравнят, въпреки че бяха с човек повече на терена. В още три мача тимът от „Георги Аспарухов“ бе догонващ като ги загуби и трите. Срещу Славия в „Овча купел“ съставът на Станимир Стоилов изоставаше с 0:2, преди да върне едно попадение. На „Георги Аспарухов“ сблъсъкът с белите мина по друг сценарий, но пак завърши със загуба на сините с 1:2. Ивелин Попов откри резултата, а след това изпусна дузпа. Славия пък направи обрат, а домакините нямаха сили да стигнат поне до точка. При 2:3 от Локомотив София в „Надежда“ Левски на два пъти успяваше да изравни, но накрая загуби. Тоест тимът така и не спечели точка от губеща позиция.

Сините бяха отборът, записал най-много сухи мрежи през есенния полусезон – 12, с една повече от ЦСКА-София. 17-годишният вратар Пламен Андреев в 11 двубоя не вади топката от мрежата си. Левски пък завърши с втората най-добра отбрана – 11 допуснати попадения, тимът от „Армията“ е първи с 9.

Възпитаниците на Станимир Стоилов вкараха и най-много голове с глава, заедно с Локо София – по 7. Тоест точно 28 процента от отбелязаните общо 25 попадения през есента паднаха по този начин.

Левски бе и вторият най-коректен отбор през есента – получи 38 жълти картона. С по-малко е единствено Лудогорец с 34./ „Тема спорт“