Реал грабна и Суперкупата след победа над Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)

0
- -

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Европа. Испанският гранд се наложи с 2:1 над Манчестър Юнайтед. Двубоят се игра пред изпълнените до краен предел трибуни на стадион „Филип II Македонски” в Скопие. Така, след като триумфира в Шампионска лига, „белия балет“ прегърна и Суперкупата. Затова обаче спомогна и гол от засада, с който испанците октриха резутлата чрез Каземиро. През втората част съперниците си размениха по едно попадение чрез Иско и Лукаку, за да бъде оформен крайният резултат.

След 120 секунди игра Реал можеше да поведе. Гарет Бейл обаче не успя да прати топката в мрежата от близко разстояние. В 16-ата минута Кроос центрира от корнер, Каземиро засече с глава, но топката срещна напречната греда. Малко по-късно пък Каземиро стреля мощно от границата на наказателното поле – над вратата. Иско също опита да се разпише, но ударът му бе много неточен. В 24-ата минута Реал все пак поведе. Иско центрира в наказателното поле, където Каземиро засече от границата на вратарското поле, пращайки топката под напречната греда. В ситуацията обаче, Каземиро бе в положение на засада. Бензема можеше да удвои аванса на своя отбор, но Де Хеа показа класа и изби удара му по диагонала. В самия край на полувремето Лукако нанесе удар с глава, но право в ръцете на Навас.

В началото на втората част селекцията на Зинедин Зидан натисна своя съперник. Само в рамките на 60 секунди „белия балет” можеше на два пъти да отбележи. Първо страховит удар на Кроос бе избит в корнер от Де Хеа, а след това същата съдба имаше и изстрел на Марсело. В 52-ата минута обаче логичното се случи и испанците стигнаха до ново попадение. Чудесно двойно подаване между Бейл и Иско завърши с техничен удар покрай вратаря на последния за 2:0. Само 120 секунди след това, Юнайтед направи непростим пропуск. Погба стреля с глава, но Навас изби. Топката попадна у Лукаку, който от непосредствена близост стреля над опразнената врата. В 61-ата минута всичко можеше да бъде решено. Бейл изстреля истински снаряд, който обаче разтърси напречната греда. 60 секунди по-късно пък Манчестър върна интригата. Матич стреля от далеч, Навас не успя да улови и топката попада у Лукаку, който направи добавка на почти празна врата, намаляйки изоставането на „червените дяволи” на 1:2. 10 минути преди края воденият от Жозе Моуриньо тим по чудо не изравни. Невероятен пропуск направи Маркъс Рашфорд, който бе изведен сам срещу вратаря на Реал Мадрид, но не успя да го преодолее. В 92-ата минута пък Рамос можеше да сложи точка на спора, но ударът му с глава премина встрани от вратата./novsport.com

Снимка: twitter.com/championsleague

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК