Дунав и Спартак (Пл) влизат в битка за крило

0
- -

Дунав Русе и Спартак Плевен влизат в битка за талантливо дясно крило, съобщава „Тема Спорт“. Става въпрос за 19-годишния Христиан Петков. Той е част от приятната изненада през есента в Северозападната Трета лига Вихър Славяново. Тимът зимува четвърти, на 7 точки от лидера Бдин Видин. Младокът вкара цели 10 гола, което е почти една трета от тези на Вихър – 32. Петков може да действа и зад нападател и притежава завидна бързина.

Интересното е, че през лятото 19-годишният флангови футболист бе пред трансфер в Спартак, но бе освободен три дни преди началото на сезона. Плевенчани явно са осъзнали грешката, която са направили и сега отново искат да го ангажират. Играчът отдавна е и в плановете на драконите. През миналия сезон Христиан Петков бе част от дубъла на Ботев Враца. Минал е и през школата на Пирин Благоевград.

Не е тайна, че плевенчани имат сериозни финансови затруднения. За да ги покрият, те бяха принудени да се разделят с голмайстора си от есента – Преслав Антонов. Нападателят реализира 7 попадения във Втора лига. Той преминава в лидера в дивизията – ЦСКА 1948 II. Там миналият през академията на Лудогорец футболист ще смени топреализатора на втория ешелон Валентин Йосков. Бившият играч на Черно море пък бе привлечен от елитния Септември София. Йосков вкара 15 гола през есента за дубъла, воден от Валентин Илиев.

В Дунав пък не са изгубили надежда, че може да си върнат капитана на Спартак Васил Шопов. „Ще е трудно, защото към него има интерес и от елита, но той винаги е добре дошъл в Русе“, каза треньорът на небесносините Людмил Киров. Шопов бе част от драконите при участието им в елита с Веселин Великов, когато отборът завърши четвърти и игра в квалификациите на Лига Европа.