Защитниците в Първа лига – отличниците, разочарованията и откритията

0
ludogorets levski hose kordoba kiril despodov
Снимка: levski.bg
- -

ОТЛИЧНИЦИТЕ

№1 Хосе Кордоба (Левски)
Показва огромно израстване от момента, в който се присъедини към „сините“. Изградиха отличен синхрон с колегата му в отбрана Сонко Сундберг и трудно допускат положения пред Пламен Андреев.

№2 Антон 4 Недялков (Лудогорец)
През цялото време до този момент от първенството демонстрира постоянство с изявите си и определено е един от лидерите в тима на разградчани. Внася нужната сигурност в отбраната.

№3 Келиан Ван дер Каап (Левски)
По чудесен начин пасна в защитата на Левски и с изявите си показа, че Станимир Стоилов може да разчита на него по всяко едно време. Имаше травма с която игра през целият полусезон.

ТОП 3 НА РАЗОЧАРОВАНИЯТА

1. Игор Пластун (Лудогорец)
Не успява да оправдае до този момент финансовото си възнаграждение. На моменти показва колебания и само добрите действия на колегите му в защита прикриват глупавите му грешки.

2. Николай Бодуров (Пирин)
След скандала, който се случи в Пирин, се стигна и до неговото освобождаване преждевременно. Докато беше в отбора не показа особено добра форма и има вина за някои от головете, които благоевградчани допуснаха.

3. Самуел Супрайен (Ботев Пд)
На моменти е в тежест на отбора, а и не блести по никакъв начин на терена. Има вина за някои попадения във вратата на Ботев Пд и не оправдава очакванията на феновете.

ТОП 3 НА ОТКРИТИЯТА

1. Християн Петров (ЦСКА-София)
Определено изигра много силен полусезон за „червените“ и спечели титулярно място в състава на Саша Илич. Допусна леки неточности в дадени моменти, но предвид възрастта му това е нормално.

2. Иван Арсов (Септември Сф)
Старае се много и беше сред основните играчи както при предишният треньор на тима Славко Матич, така и при настоящия в лицето на Светослав Петров. Ако продължава по същия начин го очаква светло бъдеще.

3. Симеон Петров (ЦСКА 1948)
Демонстрира хладнокръвие в решаващи моменти и това му спечели титулярното място в състава на Любослав Пенев. Показа израстване, а това може да му бъде само от полза.

„Мач Телеграф“