Бразилските тарани се провалят на „Герена“

0
levski slaviq 319
- -

Левски потърси решение на проблемите си в атака, които ясно се видяха през есента, в лицето на Рикардиньо. Именно бразилецът трябва да вдигне успеваемостта и процента на реализираните положения при „сините“, който за момента никак не е висок.

Засега обаче сънародниците на Рикардиньо, които се взимаха за тарани на „Герена“ въобще не оправдаваха очакванията. Първият бе Гаучо през 2001 година. Той така и не вкара гол, а се отчете само с две попадения за Купата.

В началото на 2008-а пък дойде попълнението, от което се очакваше най-много – Жеан Карлос. Таранът дойде от Фигейрензе. Той записа 20 официални мача, в които вкара 8 гола, като и той като Гаучо остана само една година в тима. Като статистика показателите му не бяха лоши, но пък показа доста по-малко на фона на големите
очаквания към него. Значително по-добре се представиха дошлите с него крила Зе Соареш и особено Жоазиньо.

Синът на бразилската легенда Ривалдо – Ривалдиньо – пък поигра малко през сезон 2017/18. И той не направи нищо и бе в сянката на негов сънародник, който играеше на крилото – Паулиньо. Ривалдиньо вкара само един гол – от дузпа, която Паулиньо изработи. Това бе в мач на 4 май 2018-а на „Герена“, в който Левски обърна Ботев от 0:2 до 3:2.

Друго голямо разочарование бе Луан, който записа само 11 минути през сезон 2018/19./ „Мач Телеграф“