Футболист на Борусия (Д) иска трансфер в Барселона

- -

Юсуф Мукоко иска да премине в Барселона от Борусия Дортмунд.

През лятото нападателят ще може да напусне германския клуб като свободен агент – договорът му е до 30 юни 2023 г.

Според Bild Мукоко е отхвърлил последното предложение на Борусия Дортмунд за нов договор. Те били готови да му дават по 5 милиона евро на година, както и да плащат бонус за подновяване на договора. От обкръжението на нападателя смятат, че това не е достатъчно.

Барселона следи отблизо преговорите между Юсуф и Борусия Дортмунд. Каталунците са дали яснота на нападателя, че са готови да го подпишат през лятото. Предвид финансовите затруднения на Барселона, няма да е възможно да се организира трансфер през зимата.

Мукоко иска да играе за Барселона и не го крие. Вероятно те ще му предложат по-малко от другите клубове. В името на прехода Юсуф ще трябва да се съгласи с условията на Барса. Каталунците също предупредиха Мукоко, че няма да прекъсват офертите на други клубове през лятото.

Обкръжението на нападателя иска договор за 7 милиона евро на година, а Барса няма да плати толкова. Позицията на клуба е, че ако играчът иска да играе за клуба, трябва да направи финансови отстъпки и да приеме условията, които се предлагат.

От Барса вярват, че преговорите с Мукоко вървят добре, въпреки интереса към играча от други клубове. Страхове предизвикват само изискванията на нападателя към спортния проект. Той иска да играе за отбор, в който ще бъде главната звезда, а конкуренцията за Барса в атака е твърде висока.

Мукоко има шест гола и три асистенции в 12 мача в Бундеслигата този сезон.

Откритие на Тен Хаг е новото бижу на Александър Томаш