Мъри: На Левски му предстои подобряване! Клубът ще може да се самоиздържа, има оферти за милиони (ВИДЕО)

0
stanimir stoilov
Снимка: levski.bg
- -

Старши треньорът на „Левски“ – Станимир Стоилов – даде своето първо интервю за 2023 г. пред „ЛЕВСКИ ТВ“. Специалистът разкри какво очаква от отбора по време на зимния лагер в Дубай и целите пред тима през новата година.

„Футболистите ми се виждат амбицирани и мотивирани да работят. Клубът се постара да осигури максимални условия като качество за подготовката. Като отбор трябва да се готвим по най-добрия начин. Най-важното е, че няма да има лоши терени и пропускане на мачове.

Малко се преекспонира темата с цената. Разликата с Турция е минимална. Когато си Левски, трябва да мислиш да се подготвиш по най-добрия начин.

Рикардиньо и Димитров трябва да намерят сами мястото си в отбора. Надявам се да се впишат в отборни стил и начин на игра. Нашият колектив, който е силата на Левски, да избута определени футболисти. Двамата идват с общи амбиции – имали са проблеми с намиране на игровия си облик. Кристиан има голям потенциал. Рикардиньо нямаше много игрови минути в Гремио и има мотивация да намери себе си и да покаже най-добрата си игра.

Трябва да продължим да изграждаме игровия си стил. Трябва да подобрим доста неща – и във фаза атака, и във фаза защита. Явно е, че в атака пропускаме доста. В защита от всяка грешка, която допускаме, се получава гол. Значи трябва да сме безупречни. Всеки футболист тук има накъде да расте. Ако всеки добави малко, отборът ще изглежда много по-добре. Имаме добра сплав между млади и опитни. На Левски му предстои подобряване. Трябва да се готвим за сериозна година, да опитаме да се класираме при всички положения за евротурнирите и да радваме хората с добра игра и себераздаване. За Левски е важно да играе добре и да побеждава.

Иска ми се годината да е по-добра за клуба. Левски сглоби млад отбор, който има бъдеще. В най-лошия случай ще може през 2023 година да се самоиздържа от постъпленията, които прави клубът, вече и цените, които имат футболистите и предложенията, които получаваме. Левски си създаде стил и начин на работа, показа авторитет в играта си. През януари имаше предложения за нула лева, сега има за милиони.

Ако има предложение, което устройва клуба, всеки може да бъде продаден. Ако се осъществи изходящ трансфер, ще се търси заместник, който да има лесна аклиматизация и перспектива. Има и голяма бройка млади футболисти. Левски трябва да показва млади играчи, но не трябва всичко да е даром. Младите получават голям реверанс от мен, време е да върнат на клуба, аз не искам нищо да се връща към мен.

Пожелавам на нашите фенове да са живи и здрави. Да продължи единството, любовта и подкрепата към Левски. Ние трябва да ги радваме с добри игри и победи. Феновете ще са навсякъде с отбора, дано ние ги дарим с повече радост“, коментира Стоилов.