Пълна мъгла около ситуацията с Георги Йомов! Мълчанието продължава

0
Снимка: cska.bg
- -

Продължава да витае пълна мъгла около ситуацията с родния национал Георги Йомов. Както е известно, крилото на ЦСКА-София даде положителна допинг проба след победата с 4:0 над Македония Гьорче Петров в края на юли. В тялото му бе открит анаболният стероид дехидрохлорметилтестостерон. Правата на 25-годишния футболист бяха спрени часове преди мача с Базел на 25 август. 4 месеца и половина по-късно обаче той продължава да не тренира с ЦСКА-София, а яснота за наказанието му няма.

„Тема Спорт“ се свърза с пресотдела на УЕФА по случая, но така и не получи отговор от централата. Не в изключено Йомов да е пожелал конфиденциалност, докато казусът не бъде напълно приключен.

Фланговият футболист е застрашен от наказание до 4 години далеч от терените. Както е известно, ЦСКА-София е наел елитна швейцарека кантора, която защитава неговите права. Йомов претендира, че е бил подведен да вземе забранените вещества и е невинен. Ако играчът на армейците не остане доволен от санкцията, която получи от УЕФА, той ще може да я обжалва пред Арбитражния съд в Лозана.