Три гостувания се очертават Рубикон за ЦСКА-София

0
cska
Снимка: facebook.com/cskasofiaofficial
- -

Отбор, който върви, не се пипа, а само се подобрява. Именно това прозира от думите на Саша Илич, които бяха изречени на летището в Пловдив. Или казано по друг начин – най-важното е да не продаваме, след като не можем да намерим нужната класа, която ни трябва. Да, сърбинът призна и друго – ЦСКА-София извади доста късмет през есента, но не може да се отрече, че „армейците“ се постараха да си заслужат намигванията от страна на Фортуна.

Тази подготовка ще бъде доста по-особена за „червените“. В нея трябва да се види дали наистина са заложили на правилната фигура, каквато мнозина смятат, че е Саша Илич. Легендарният нападател на Партизан само веднъж преди „армейците“ е имал възможността да развие идеите си и през зимата. Това, разбира се, става в Чукарички, с който пък привлече вниманието на ЦСКА-София.

От февруари до април Илич записва 4 победи, 4 равенства и 1 загуба. Тези резултати може и да са добри за тим от ранга на Чукарички, но за ЦСКА-София ще бъдат пагубни. Прави впечатление също, че „издънките“ през пролетта на 2022 година са предимно в гостувания. А „червените“ тръгват с три такива, които ще се окажат ключови. Първото от тях е на Берое в Стара Загора. Да, от „Българска армия“ направиха жест към „зелените“ с Калоян Кръстев, но те пък от своя страна нямат къде да мърдат, ако искат да оцелеят. И ще трябва да крадат точки от всеки. След това идва мач със Септември, който на два пъти трудно даде кожата си и то в Борисовата градина. После идва ЦСКА 1948. Да, последните два мача трудно може да бъдат наречени гостувания, защото все пак са в София. През есента обаче Илич и компания пропиляха точки най-вече в столичните дербита – 3 срещу Левски и 2 с Локо Сф./ „Мач Телеграф“