Звезда на Лудогорец остава във фризера! Ситуацията е доста заплетена

0
ludogorets roma kauli oliveira
Снимка: ludogorets.com
- -

Ситуацията с халфа на Лудогорец Каули продължава да бъде доста заплетена. Вече е видно, че шансовете той да носи екипа на разградчани и през пролетта намаляват с всеки изминал ден. Бразилецът е основен играч в селекцията на Анте Шимунджа. Но в момента словенецът е принуден да прави състава без него. 27-годишният плеймейкър не взе участие в първите две контроли на орлите в Турция – 1:2 от Хановер и 1:1 със Заглембе Любин. Причината е, че играчът държи да бъде продаден. За него има оферта от гръцкия гранд Панатинайкос. Тя обаче не удовлетворява ръководството на разградчани. Цената, искана от Лудогорец, е готов да плати южнокорейският Чонбук. Там обаче не иска да ходи Каули. Така се стига до задънена улица, от която в момента страда футболистът, а в бъдеще може така да е и с отбора, защото халфът е основен футболист. През есента той участва в 16 шампионатни мача, в които вкара 5 гола. Игра и в 12 срещи в евротурнирите, в които се разписа два пъти.

До момента Лудогорец удря на камък в опитите да намери заместник на офанзивния полузащитник, който може да играе и на фланга на атаката. Вариант бе Висенте Таборда от Бока Хуниорс, но аржентинският гранд отхвърли първата оферта за правата на играча.

Заради контузията на Рик Жонатан Лудогорец ще трябва да привлече и крило. Бразилецът ще се подложи на операция на коляното и няма да играе до края на шампионата. Наред с това орлите искат да вземат и бек на мястото на продадения в Баия Сисиньо. В момента те преговарят за Гонсало Авива Кордон-Пипа, който е собственост на Олимпиакос, а опция е още Алекс Виго от Ривър Плейт. Испанецът Пипа е юноша на Еспаньол. Към него обаче проявяват сериозен интерес местният Елче, както и нидерландският АЗ Алкмаар./ „Тема спорт“