Сагата няма край: Срок пореден за „Колежа“! Строителят готов да вложи 22 милиона, ако…

0
stadion hristo botev koleja
Кадър: facebook.com/pmprojectmanagement.eu
- -

Строителят на „Колежа“ Илиян Филипов предложи интересен вариант за завършването на стадиона. Той гарантира, че при неговото изпълнение от страна на Община Пловдив „Христо Ботев“ ще е готов до октомври. Любопитното е, че това е поредният срок, който се дава за „Колежа“, и едва ли някой вече вярва в спазването му.

Вчера се е състояла среща по горещата тема за стадиона на канарчетата. На нея са присъствали и.д. кмет Величко Родопски, строителят на съоръжението Илиян Филипов, Рашко Стоянов като представител на феновете и Александър Ослан от името на собственика на Ботев Пд Антон Зингаревич.

„Още 22 милиона лв. са необходими за цялостното завършване на стадиона, както е по проект, на 100%. Аз съм готов да ги вложа тези 22 милиона лева, ако Община Пловдив да ми ги върне в 3 бюджетни години – по 8 милиона в първата и втората, а 6 – в третата. Категорично казвам, че ако това бъде гласувано на сесията на ОбС на 9 февруари, то до края на октомври стадионът ще е напълно готов и ще е най-модерният в България“, заяви пред PlovdivNews.bg Илиян Филипов.

Очаква се следващата седмица кметът Здравко Димитров, който се връща на работа на 1 февруари, да събере представители на всички политически партии в О6С, за да се вземе решение и съответно предложението да бъде внесено за гласуване на сесията на ОбС на 9 февруари.

До момента за „Колежа“ са отпуснати 37 милиона лева – 25 от държавата и 12 като кредит, който тегли Община Пловдив, припомня „Тема спорт“. Ако искането на Илиян Филипов бъде одобрено, то крайната сума за строежа на стадион „Христо Ботев“ ще е 59 милиона лева.