„Червените“ допуснаха толкова попадения в Турция, колкото през цялата есен в елита

0
cska gurnik
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София допусна цели 9 попадения в шестте си контроли в Турция, като запази мрежата си суха едва два пъти. Червените инкасираха средно по 1.5 гола на мач, което е сериозно отстъпление при представянето им в защита спрямо есенния полусезон. В 18 двубоя в първенството армейците получиха само 9 попадения (средно по 0.5 на мач), като това е и най-добрият актив в родния елит. С други думи в 6-те си контроли ЦСКА-София пусна толкова гола, колкото през цялата есен в елита.

В същото време възпитаниците на Саша Илич изпитваха сериозни затруднения пред противниковата врата и вкараха едва три гола от игрова обстановка. Три попадения от дузпи реализираха Турицов, Шопов и Назон, а Кох вкара след центриране на Вион от фал.

Продължава тенденцията от есента опасностите от ЦСКА-София в атака да не идват от една посока, а червените голмайстори да са много разнообразни. 7-те гола на тима в Белек бяха вкарани от 7 различни реализатори. Освен гореспоменатите четирима се разписаха още Браян Морено, Линдсет и Дауда Бамба.

Християн Петров бе най-дълго на терена по време на лагера в Турция – 315 минути в 5 мача. Той е рекордьор по минути и в първенството сред полевите футболисти на ЦСКА-София. Нито един от червените играчи не взе участие във всички 6 контроли в Белек.

Капитанът Юрген Матей получи жълт картон в цели 3 от 5-те срещи, в които бе на терена. С три официални предупреждения бе и Тибо Вион, две от тях обаче той заслужи в контролата с Шахтьор Караганда, в която бе изгонен.

Армейците са най-отпуснати в края на полувремената, когато са допуснали общо 7 гола – 3 между 31-ата и 45-ата минута и 4 в последните 15 минути на втората част./ „Тема спорт“