ЦСКА-София победи с лекота, но…

0
cska otbor
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София победи Пирин с 2 на 1 в последната си контрола преди старта на пролетния дял на първенството. Тимът спечели с лекота, но отново лъснаха стари проблеми.

Преди първия съдийски сигнал „армейците“ официално представиха отбора си за пролетния дял от шампионата.

Домакините стартираха мача много по-добре. В 4-ата минута при едно центриране „армейците“ бяха близо до гол, но всички атакуващи футболисти се разминаха с топката.

Две минути по-късно Гарсес направи голям пропуск. Брадли де Нойер центрира отляво. След недобро изчистване Жирайр Шагоян пусна към Гарсес, който от чиста позиция направи уникален пропуск. Максим Ковальов нямаше никакви шансове, но ударът просто беше неточен.

След като в началото на мача положенията бяха много, последваха минути на затишие. Столичани продължаваха да владеят играта, но не и да създават сериозни голови положения.

В 21-вата минута Юрген Матей засече с глава добро центриране от ъглов удар, но прати топката на сантиметри покрай левия страничен стълб на вратата.

Половин час след началото нидерландският бранител отново беше изпуснат от защитата на „орлетата“. Той засече подаване от пряк свободен удар, но пак мерникът му не беше калибриран.

В 36-ата минута най-логичното се случи и ЦСКА-София излезе напред в резултата. Станислав Шопов получи свободно пространство, от което се възползва. Той стреля от границата на наказателното поле. Вратарят Ковальов не се намеси по най-убедителния начин и въпреки че успя да избие встрани, последва добавка на Брадли де Нойер. Нидерландецът беше абсолютно необезпокояван и нямаше как да пропусне.

До почивката резултатът се запази непроменен. ЦСКА-София започна с изцяло нов състав второто полувреме. Саша Илич направи много промени на почивката.

Малко след прекъсването Пирин беше близо до гол. Илкер Будинов беше изведен зад защитата на „червените“. Вместо да подава той предпочете да завършва сам само че ударът му беше много неточен. Изобщо не се наложи на Димитър Евтимов да се намесва.

Час игра след началото Дюкенс Назон беше потърсен в наказателното поле на Пирин. Той пробва да стреля, но не съумя да уцели топката, която излезе в аут.

Пет минути по-късно „армейците“ удвоиха преднината си. Новото попълнение Тобиас Хайнц напредна през центъра. Той демонстрира страхотен поглед върху играта и изведе с хубав пас в коридор Дюкенс Назон. Таранът надбяга защитата на Пирин, след което елегантно преодоля Янко Георгиев.

В 68-ата минута защитата на домакините се пропука сериозно. Преслав Йорданов беше абсолютно непокрит в наказателното поле. Той пробва да стреля от движение при подаване от десния фланг, но покрай вратата.

Секунди след това Евтимов напусна наказателното си поле, но направи груба грешка, като подари топката на съперник. Вратата на „червените“ беше празна, но благоевградчани не съумяха да се възползват.

В 73-тата минута Янко Георгиев направи много подобна грешка на Евтимов. Лазар Туфегджич стреля от границата на наказателното поле, но топката беше изчистена пред голлинията, а стражът на Пирин я прибра към гърдите си и сложи край на опасността.

Четвърт час преди края Галин Минков проби в наказателното поле, опита да завърши, но покрай десния страничен стълб.

В 80-ата минута Дауда Бамба проби отляво и от аутлинията потърси Тобиас Хайнц. След съприкосновение със защитник норвежецът се строполи на тревата, без да може да играе с топката. От ЦСКА-София поискаха дузпа, но съдията категорично подмина претенциите им.

В ответната атака гостите върнаха един от головете. При изритана топка от половината на Пирин Владимир Медвед овладя. Мено Кох закъсня и новото попълнение в тима на благоевградчани прокара топката под плонжа на вратаря.

С това приключи всичко в мача.