Деян Веселинов: Ганчеви не трябва да бъдат демонизирани, но дължат отговори на феновете! (ВИДЕО)

0
Снимка: cska.bg
- -

Спортният журналист и бивш футболен коментатор – Деян Веселинов – бе гостува в YouTube канала CSKA Fan TV. Той коментира актуалните теми около ЦСКА-София.

„Засега съм реалист, наклонена черта – песимист. От една страна, това ръководство в лицето на фамилия Ганчеви не трябва да бъде демонизирано, тъй като в ключов момент направиха това, което трябва, за да оцелее ЦСКА. Колко бяха открити и директни в различни етапи от комуникацията си с червената общност, е съвсем друг въпрос. От друга страна обаче, това лято се навършват 8 години от влизането на Ганчев в ЦСКА. И в този вече дълъг период от време клубът стабилно се е настанил между второто и третото място в България. Разбира се, финансово нещата изглеждат достатъчно добре, но в другите посоки не виждам нищо розово. Кое друго да ме накара да съм оптимист? Ето и сега със стадиона – ясно е, че там ролята на държавата е голяма. Но има неща, които аз лично не разбирам като привърженик. Без да звучи лаишки, но съм сигурен, че в тези 7-8 години можеше да се помисли върху темата на „Българска армия“ да се сложи ново табло, което да е логистично удобно за приспособяване към евентуален нов стадион. Но да кажем, че съм наивен. Още нещо – след всеки мач, който посещаваш в дома на ЦСКА, всички твои дрехи моментално са за пране. Колко ли е разходът да поддържаме малко по-чист стадиона?! И дали нямаше да можем да си го позволим, ако някой от многото безобразни чужденци, които минаха през клуба в последните години, не бяха привличани? И ако някое от тези елементарни неща се бяха случили, сега щях да съм оптимист.

Да си спомним и интервюто, което даде Ганчев пред Светльо Иванов в „120 минути“. Май е време за още едно такова. Дали ще е Ганчев-старши, или Ганчев-младши, няма значение. Някой трябва да излезе и да комуникира с червената общност. В по-широк мащаб. А не единствено през спортните сайтове, някои от които имат своята адженда за представяне на нещата. Трябва да се излиза и да се говори много конкретно. За да знаят наистина феновете какво става с любимия им клуб. Ръководството им дължи отговор. И ако това съвпадне и с добър старт през февруари, може и да стана оптимист“, заяви Деянов.

„Все още не съм сигурен, че футболистите на ЦСКА разполагат с достатъчно индивидуална класа, за да преборят Лудогорец за титлата. Махаме всички външни фактори, защото и тези мантри взеха малко да ми омръзват, въпреки че ги познавам и съм ставал свидетел на тях“, допълни Деян Веселинов.