В Ливърпул се сетиха за Ники Михайлов

0
Снимка: levski.bg
- -

В Ливърпул се сетиха за настоящия вратар на Левски – Николай Михайлов. На Острова си припомниха трансфера на стража през 2007-а и проследиха накратко кариерата му до днес. Ето какво написаха от thisisanfield.com:

През 2007 г. двама играчи на Ливърпул бяха включени в списъка на списание World Soccer с топ 50 на най-вълнуващите тийнейджъри футболисти в света, но къде са те сега?

Както често се случва с подобни прогнози, много от играчите в този списък не успяха да изпълнят таланта, който някога са им приписвали.

Играчът, когото списанието короняса за най-вълнуващия тийнейджър футболист в света през 2007 г., беше нападателят Садик Адамс, който, след като беше в Атлетико Мадрид по това време, оттогава игра за повече от 10 други клуба в нации като Тунис, Оман, Саудитска Арабия, Ливан и Гана.

Някои от другите играчи, включени в списъка, са изградили по-успешни кариери, като Гарет Бейл, Серхио Агуеро и Анхел Ди Мария.

Но какво да кажем за включените играчи на Ливърпул?

Играчът, класиран на 10-то място в списъка от 50 играчи, беше бившият полузащитник на академията на Червените Херардо Бруна , който беше в клуба четири години между 2007 и 2011 г.

Когато този списък беше публикуван, Бруна току-що се беше присъединил към Ливърпул, след като прекара пет години в младежкия отбор на Реал Мадрид.

Въпреки че е роден в Аржентина, Бруна представляваше Испания, страната, в която е израснал, на ниво под 17 години, преди да се появи за Аржентина U20 през 2009 г.

Креативен полузащитник с левия крак, той беше титуляр на дублиращия отбор на Ливърпул, като им помогна да спечелят Висшата лига на дублиращите отбори през първия си сезон с клуба.

Въпреки това, след като не успя да се появи в първия отбор, Бруна в крайна сметка напусна, за да се присъедини към Блекпул с постоянен договор през лятото на 2011 г.

Там той направи само четири изяви в рамките на две години и беше освободен през 2013 г.

Оттогава той имаше периоди с Уеска, Транмиър, Уайтхоук, Акрингтън Стенли, Отава Фюри, Дери Сити, Шелбърн и на 32-годишна възраст сега играе за северноирландския, полупрофесионален футболен отбор Дънганон Суифтс.

През ноември миналата година Бруна стана известен с това, че отбеляза гол от собствената си половина за Дънганон, който е същият отбор, от който Ливърпул подписа с настоящия талант от академията Конър Брадли през 2019 г.

Другият футболист на Ливърпул, включен в списъка тогава, беше Николай Михайлов, който беше на 36-о място.

Въпреки че не успя да се справи с червените, Михайлов със сигурност се радва на повече успехи в професионалния футбол от Бруна.

Българският вратар премина в Ливърпул от Левски София като 18-годишен през 2007 г., през същия трансферен прозорец на Анфийлд пристигна и Бруна.

Въпреки това, след като прекара предсезонна подготовка с червените през това лято, скоро стана ясно, че Михайлов не отговаря на изискванията за разрешение за работа във Великобритания, което доведе до наем за цял сезон на ФК Твенте в Холандия.

Този ход беше допълнително удължен през следващата година и стана постоянен през 2010 г.

В момента Михайлов играе в най-високото ниво на българския футбол като капитан на Левски София и има 46 мача за страната си.

Нито един от тях не е достигнал върховете, които някога са им били предсказани, но е хубаво да видим и двамата да играят.