На „Герена“ вдигат заплатите на младоци

0
plamen andreev 1
Снимка: levski.bg
- -

Хосе Кордоба няма да е единственият, който ще се радва на по-добра заплата в Левски през пролетта. „Мач Телеграф“ съобщава, че повишение предстои и за младоците, които са неразделна част от първия състав на тима. То обаче няма да е свързано с оферти, както бе при Хосе. Просто играчите сами са го заслужили с постоянството си. Юношите от школата вървят по старото и добре изпитано правило от „Дрийм тийма“ на Левски, който първи от родните клубове успя да докара химна на Шампионската лига у нас. А то е, че парите скачат, след като и присъствието на въпросните играчи стане по-трайно в отбора. Както е известно, Пламен Андреев дори успя да се превърне в титулярен вратар, а освен това се сдоби и с капитанската лента.
По-епизодични роли играят Марин Петков, Патрик-Габриел Галчев, Асен Митков, а най-вече и Антоан Стоянов. Но първите двама, например, доказаха, че могат да запълнят всякаква дупка в отбора.

Освен това въпросното увеличение няма да тежи и на бюджета на „сините“, който е изпилен почти до нула. Причината е, че тези разходи отдавна са залегнали в него. А и Стоилов призна, че това не е толкова голям проблем за отбора, а парите, с които „сините“ висят към НАП.

Сега в Левски се надяват, че и други играчи ще ги последват. Тимът има нужда от попълнения на няколко постове, но не успя да намери решение за тях в редиците си. „Младите получиха достатъчно бонуси, които сега трябва да докажат“, намекна на няколко пъти Станимир Стоилов. И със сигурност последните попълнения в първия тим от школата ще отпаднат от него, за да продължават да се доказват във втория, който трябва да се бори за оцеляване в Югоизточната Трета лига. В миналото никой нямаше да прости подобно представяне.

Освен това „сините“ не успяха да намерят и общ език със свои юноши, които се завърнаха безславно у нас от чужбина. Те обаче не могат да свикнат със схемата, която пропуснаха в развитието си и наготово са получавали заплати, които са били доста близки до батковците, с които са делили съблекалнята.