Локо (Сф) осъществи още един трансфер в чужбина

0
Снимка: levski.bg
- -

Още един играч на Локомотив Сф ще осъществи трансфер в чужбина. Часове преди подновяването на първенството стана ясно, че „железничарите“ се разделят с Илия Димитров. Роденият в Дупница нападател ще поеме към Румъния. Там той ще подсили Оцелул Галац. Тимът, в който навремето основни фигури бяха Живко Желев и Стоян Колев, в момента се намира във второто ниво на футбола на север от Дунав. Целта обаче е да се спечели промоция за елита. Оцелул се намира в отлична позиция – третото място. Преди него Симеон Славчев си издейства трансфер в Полша.

Димитров през есента бе предимно резерва и вкара 3 гола. Един от тях обаче ще се помни дълго време от феновете на тима, защото бе победен за 3:2 над Левски. Илия е юноша на „сините“.

Интересното е, че в „Надежда“ отново ще прибегнат на бивш кадър от „Герена“, за да подсилят атаката си. „Червено-черните“ са хвърлили око на Станислав Костов. Той е последният таран на „сините“, който е ставал Голмайстор номер 1 на първенството. Сега обаче се намираше в немилост в Пирин, където бе зачеркнат заедно с друг опитен играч – Николай Бодуров. Малко по-късно, след като се разбра, че има такъв интерес, Пирин обяви новината, че къса с Костов по взаимно съгласие и му пожелава успех./ „Мач Телеграф“