Трима си поделиха първото място при голмайсторите през зимата! Двама са от Левски

0
levski al kuveit rikardinio
Снимка: levski.bg
- -

През тази зимна подготовка голмайсторите на българските отбори в контролите бяха трима. Двама от тях – Марин Петков и Рикардиньо – са от Левски. Те вкараха по 5 гола в проверките в Обединените арабски емирства и тази срещу Септември на „Герена“. Третият играч, който се разписа 5 пъти в приятелските срещи през зимата, е Елвис Ману. Нидерландецът обаче вече не е част от Ботев Пд, тъй като премина в Грьонинген. Иначе той вкара своите 5 гола само в два мача – два при разгрома над Гигант Съединение с 8:0 и хеттрик срещу Рига. Интересното е, че и тримата голмайстори в контролите играха срещу латвийския тим. Двама от тях – Ману и Рикардиньо им вкараха голове. Бразилският нападател на Левски се разписа общо 4 пъти в двете контроли срещу Рига. Във всяка от тях опъна мрежата на съперника по два пъти.

Що се отнася до единствения български голмайстор – Марин Петков, трябва да отбележим, че той вкара и двата гола за успеха над дубайския Ал Насър с 2:1, един при загубата с 2:3 от Ал Кувейт, един при разгрома над Гълф Юнайтед с 4:0, а добави един и в последната проверка срещу Септември на „Герена“, спечелена с 4:1.

Специално при Левски за първи път ново попълнение става голмайстор в контролите не само на тима, а и за цялата зимна пауза измежду всички отбори./ „Мач Телеграф“