Благоевград посинява

0
- -

По предварителна информация от София се очакват около 600-650 привърженици на „сините“ за мача с Пирин, а от района още около 400-500, обявиха от полицията в Благоевград. Секторът за гости на стадион „Христо Ботев“ е с капацитет 500 места, но органите на реда увериха, че ще бъдат осигурени места за всички фенове на гостите, пише „Меридиан мач“. Областната дирекция на МВР – Благоевград е предприела мерки за осигуряване на нормално протичане на мача с Левски утре от 21:00 часа, гарантира главен инспектор Димитър Ичев – началник на сектор „Охрана и обществен ред и териториална полиция“.

Действията на органите на реда са започнали още през миналата седмица. Обсъдени са всички детайли около обезпечаването на сигурността извън и в стадиона. Предвидени са достатъчен брой полицейски служители, ще се разчита и на съдействието на жандармерията и на Столичната дирекция на МВР.

„Ще бъдат отворени две каси за билети, които ще обслужват само привържениците на Левски“, съобщи също гл. инспектор Ичев. Между тях ще има изградени и временни КПП. Там феновете ще се проверяват за закупени билети и дали носят забранени предмети.

Временни КПП с присъствие на полицейски служители ще има и на входовете на Благоевград за подпомагане и насочване на организираните групи от фенове. Временна организация за движение на МПС ще бъде въведена и по улиците, водещи към стадиона, ограниченията ще бъдат обявени и в сайта на МВР.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК