ЦСКА-София се превърна в кошмар за Караджата! „Червените“ безапелационни при дузпите

0
cska otbor
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София вкара цели 9 гола в мрежата на юношата на ЦСКА Иван Караджов и Берое този сезон. На 31 юли червените победиха с 5:1 на „Армията“. Точни и в двата мача бяха Иван Турицов, Дюкенс Назон и Браян Морено. През лятото с две попадения се отчете Маурисио Гарсес, а сега вкара и Де Нойер.

ЦСКА-София осъществи втори обрат за едно полувреме от началото на сезона. Любопитно е, че и за двата с голове се отчитат Брадли де Нойер и Иван Турицов от дузпа. В края на август армейците победиха ЦСКА 1948 с 2:1 след откриващо попадение на Ангел Бастунов в 51-вата минута. Турицов изравни от бялата точка в 77-ата, а в 87-ата нидерландецът вкара победния гол с мощен шут, който заслужи наградата за най-красиво попадение на 2022 година.

Червените са 100-процентови при наказателните удари през сезона. Досега те са получили пет и са материализирали всеки от тях. И трите попадения на Турицов от кампанията са именно от дузпа (в двата мача с Берое и срещу ЦСКА 1948), а на два пъти от бялата точка реализира Дюкенс Назон (на Ботев Пд и Пирин Бл).

ЦСКА-София постигна шеста поредна победа при гостуване. След поражението от Лудогорец в Разград през октомври армейците надиграха последователно Ботев Пд, Ботев Bp, Арда, Локо Пд, Черно море и сега Берое.

Армейците са убедителен лидер в първенството по голове на жокери от пейката. След попаденията на Морено и Турицов те вече са цели 15.

7 от 8-те попадения, които голмайсторът на ЦСКА-София в Първа лига Морено е отбелязал през този сезон, са дошли, след като се е появил от резервната скамейка. Разписа се като титуляр единствено срещу Пирин Бл (2:1).

Над 1/4 от попаденията на ЦСКА-София са паднали в последните 15 минути на двубоите – 11 от 38. Като цяло армейците са много по-резултатни след почивката, когато са отбелязали 27 от головете си.

Тобиас Хайнц дебютира за ЦСКА-София и се превърна в 30-ия футболист, използван от червените през този сезон. 18 от тях са чужденци, а 12 – българи.

За трети път от началото на кампанията играч на ЦСКА-София бе изгонен. Срещу Левски Турицов получи директен червен картон, а срещу Черно море Де Нойер видя два жълти картона в рамките на две минути./ „Тема спорт“