От лагера на Усик към Фюри: Това е спорт, ако искаш толкова пари – отиди в Холивуд

usik 2
- -

Промоутърът на Александър Усик не е убеден, че Тайсън Фюри заслужава по-голяма част от приходите.

Фюри, шампионът на WBC от Манчестър, Англия, и Усик, шампионът на WBO, WBA, IBO, IBF от Украйна, са в задълбочени преговори, за да се бият за безспорната титла в тежка категория през пролетта.

Техните преговори наскоро забуксуваха заради парите, които двамата боксьори искат да вземат. Мнозина твърдят, че Фюри има право на по-голяма част от парите, защото той е голяма звезда в родината си и ще стимулира продажбите, ако двубоят се проведе на “Уембли”. Александър Красюк е категоричен, че няма да приеме нещо по-малко от 50-50.

Как можете да оправдаете това? Само защото е англичанин? Не звучи като сериозна причина, каза Красюк. От друга страна Фюри може да каже: „Добре, за мен няма значение с кого се бия. Независимо дали е Усик или човекът от супермаркета, все още мога да разпродам стадион „Уембли“. Но човече, това е спорт. Не става въпрос само за професионалния бокс. Отиди в Холивуд, ако искаш да правиш толкова пари. Ако си кралят, трябва да го докажеш. Докажи го срещу човека с три колана”.

Все пак въпреки цялата неотдавнашна негативна шумотевица, Красюк е уверен, че може да сключи „честна“ сделка с представителите на Фюри през следващите няколко дни.

„Очаквам, че ще имаме добър шанс да го направим, каза Красюк относно финализирането на споразумението. – Наистина съм оптимист. Единственото нещо, което може да навреди на битката, е Фюри. Усик е много гъвкав, парите никога не са докосвали сърцето му. Той знае, че ако е успешен на ринга, парите идват, но единственото, което ме притеснява, е отношението на Тайсън.

Ако Фюри се страхува да загуби популярността си, да загуби статуса, който има сега – а срещу Усик има най-голям шанс това да се случи – той може да не е гъвкав, може да поиска по-голям дял, за да оправдае риска си. Може би за него това е най-рискованата битка в бокса. Но дълбоко в сърцето си вярвам, че той има сърце на воин и ще приеме справедливите условия и няма да се размотава… тогава можем договорим тази битка през следващите три дни”.

mma.bg