Ще се отпуши ли Рикардиньо срещу Пирин? „Орлетата“ са любимата жертва на „сините“ бразилци

0
levski al kuveit rikardinio
Снимка: levski.bg
- -

Едно от новите попълнения в Левски – Рикардиньо, не успя да вкара в първия си мач със синия екип. В миналия кръг тимът падна на стадион „Ивайло“ от Черно море с 0:1, а най-сериозната възможност пропусна именно бразилският централен нападател. Той не отигра лошо ситуацията, но пък вратарят на „моряците“ – Иван Дюлгеров – направи блестящо спасяване.

Сега на дневен ред е втората му възможност да вкара дебютния си гол – гостуването на Пирин в Благоевград, след като заби 5 попадения по време на контролите. Съперникът изглежда повече от подходящ. Това е така, защото няколко бразилци откриваха головата си сметка за Левски точно срещу този съперник, пише „Мач Телеграф“.

От сегашния състав на „сините“ такъв бе случаят с Роналдо. Бразилското крило дебютира в контролите през лятото точно срещу Пирин в Самоков. Левски победи с 2:1 с два негови гол – единият след комбинация с Ивелин Попов, а другият – с глава след центриране на Анте Блажевич. Друг любопитен факт е, че до момента Роналдо има само един гол за първенство и той бе точно срещу Пирин. Бразилецът донесе победата на Левски с 1:0 на „Герена“ в началото на настоящия сезон. Този успех дойде три дни преди злополучния мач с Хамрун, а Роналдо вкара гола, засичайки центриране отдясно на Патрик-Габриел Галчев.

Един от първите бразилци, играли в Левски – нападателят Гаучо, също веднъж откри головата си сметка за сезона срещу Пирин. През сезон 2001/02. Тогава Левски победи „орлетата“ за Купата с 1:0 с негов гол, а следващ до края на сезона той така и не вкара.

От сегашния състав на Левски още един бразилец има добри спомени от мач срещу Пирин – Уелтън. През пролетта на миналия сезон „сините“ биха в Благоевград с 3:0. Първият гол вкара Уелтън със страхотен шут от малко над 20 метра, при който топката се удари в напречната греда и влезе във вратата. Това беше втори гол за бразилеца с екипа на Левски.

Остава да видим дали „орлетата“ няма да се окажат и първият поразен противник и за новия нападател на „сините“ – Рикардиньо.